Administrație Politică Știri locale

VIDEO Proces colectiv împotriva CJ și a șefilor instituției pentru că au 76 milioane euro fonduri europene și nu asfaltează un drum

Un fost președinte al Consiliului Județean vrea să pornească un proces colectiv în care botoșănenii care și-au fărmat mașinile și micii antreprenori care nu s-au putut dezvolta din cauza unui drum neasfaltat, dar pentru care există fonduri europene.

COMUNICAT DE PRESĂ: În urma sondajului realizat de ALDE pentru botoșaneni, a rezultat că cea mai mare nemulțumirea este legată de infrastructura din județ, motiv pentru care partidul nostru va formula în cel mai scurt timp o petiție , prin care vom cere Guvernului, indiferent care va fi acesta, să aloce sume clare pentru modernizarea tuturor drumurilor naționale care traversează județul Botoșani.

Nemulțumirea vicepreședintelui ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, este că o mare parte din problemele semnalate de cetățeni în respectivul sondaj, ar fi fost rezolvate dacă și conducerea Consiliului Județean Botoșani, împreună cu toți consilierii județeni și-ar fi făcut datoria și ar fi făcut eforturi pentru implementarea proiectului privind drumul strategic, care traversează jumătate din județ, estimat la o valoare de 76 milioane euro.

  

 

 

 

Pentru neimplicarea de care au dat dovadă cei de la conducerea CJ, liderul ALDE a precizat într-o conferință de presă, că îi va sprijini pe cei care vor să depună acțiuni în instanță, împotriva Consiliului Județean Botoșani, pentru despăgubiri după ce au întâmpinat dificultăți financiare din cauza neimplementării   proiectului privind drumul strategic, facând referire la mașinile stricate din cauza drumurilor plin de gropi.

”De la 1 martie vom merge în teritoriu și dorim să ieșim public cu o petiție care va fi și on-line, prin care vom cere public, în primul rând consilierilor județeni, care trebuie să știe că această calitate pe care o au, nu înseamnă doar  că trebuie să se prezinte la ședintele de Consiliu Județean și să încaseze indemnizația de consilier, fiind vorba de niște sume destul de mari, mai ales pentru cei care sunt și în ATOP, încasează lunar peste 2000 lei net. Când vii la aceeste ședinte trebuie să ai un raport de  activitate, trebuie să explici ce ai făcut în comisiile de specialitate  și ce proiecte ai depus. Nu prea am vazut decât proiecte depuse de președintele și vicepreședinții CJ. Nu am vazut nici un consilier județean sau un grup de consilieri de la PNL sau PSD care să vină să propună un proiect de hotarâre care să vină și să solicite o rectificare bugetară, să ia bani de la dezvoltare, de la alte capitole și vină apoi cu cofinanțările necesare pentru implementarea într-un ritm alert a proiectului privind drumul strategic pentru a nu pierde 76 milioane euro. Onorabil ar fi  să-și doneze  sumele încasate lunar de la CJ unui centru de copii, de bătrâni pentru că nu au făcut nimic și au încasat lunar, aceste indemnizații”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

 


 

 

 

De asemenea, cu toții știm că atunci când au fost numiți pe aceste funcții cu putere de decizie pentru județul Botoșani, consilierii județeni au dobândit și obligația clară, de a duce la îndeplinire toate proiectele și să vină la randul lor cu proiecte noi pentru buna funcționare a județului nostru.

Cheltuielile pentru remunerarea consilierilor județeni, a președintelui și a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani sunt peste 100.000 ron/ lunar , iar într-un an de zile suma se ridică aproximativ la 1.200.000 ron.

 

 

 

loading…

 

 

 

  


ABC-CON International