Știri locale

FOTO ”Hai la teatru!”: Ivan Turbincă, seară de spectacol pentru mai mulți copii din județ

Comunicat de presă: La inițiativa viceprimarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, doamnele din Organizația Femeilor Social Democrate Botoșani au creat proiectul „Hai la teatru!”, sub cupola căruia, în fiecare lună, vor fi invitați la teatru, cu prioritate, copii din medii defavorizate. 

 

Sâmbătă seară, peste 20 de copii din județul Botoșani s-au numărat printre spectatorii aflați în sală pentru a urmări piesa de teatru „Ivan Turbincă”, la Teatrul „Mihai Eminescu” din municipiul reședință. Veniți din comunele Nicșeni și Răchiți, precum și din municipiul Botoșani, copiii au fost însoțiți de social-democrate, dar și de viceprimarul Cosmin Andrei. Aceștia din urmă au achiziționat biletele și au făcut rezervările, cu scopul de a aduce bucurie micilor spectatori, asigurându-le totodată și transportul.

 

 



 

 

 „Am fost plăcut surprins de deschiderea pe care părinții acestor copii au avut-o atunci când le-am făcut invitația la teatru. De altfel, toți au fost entuziasmați și încântați că participă la un eveniment cultural. Prin acest proiect, alături de OFSD, dezvoltăm un public tânăr și în același timp arătăm aprecierea cuvenită artiștilor teatrului Mihai Eminescu”, a menționat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

Pentru toți copiii, unii dintre ei aflați pentru prima dată într-o sală de teatru, experiența va rămâne de neuitat, mai ales că actorii botoșăneni sunt recunoscuți pentru reprezentațiile excepționale pe care le pun în scenă. Spectacolul dinamic și discuțiile de la final au adus o bucurie pentru copii, dar și un dialog cultural inedit.

 

Foto credit: Cezar Aniței