Administrație Știri locale

Flutur: ”Teatrul va fi finalizat. Licitația pentru modernizare, făcută înainte să înceapă sezonul de lucru în construcții”

În prima parte a anului viitor vor reîncepe lucrările de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, care au fost oprite în 2014. 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că lucrările la structura de rezistență a clădirii simbol sunt efectuate în proporție de 90-91%, acestea fiind motivul pentru care proiectul de modernizare a fost sistat. 

Modernizarea Teatrului Mihai Eminescu a fost începută când primar era Ovidiu Portariuc, în 2013, pe un proiect la care finanțarea a fost obținută până în 2012 când primar era Cătălin Flutur. 

 

 



 

 

Portariuc nu a reușit să finalizeze proiectul și banii europeni, 5 milioane de euro, s-au pierdut. 

Flutur a revenit primar și a reușit să obțină o nouă finanțare europeană pentru acest proiect, timp în care s-a obținut o finanțare și pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a structurii de rezistență, motivul pentru care lucrările s-au oprit în 2014. 

”Am finalizat documentul de atribuire a serviciului revizuire a proiectului.  Durează o lună revizuirea documentației, partea de modernizare o scoatem la licitație în prima parte a anului viitor, licitația va fi făcută înainte să înceapă sezonul de lucru bun în construcții”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

În ultimele zile se lucrează la lucrările de protejare a șantierului de la Teatrul Mihai Eminescu, pentru a nu fi deteorat de zăpadă, lucrări care se ridică la 80.000 lei și sunt efectuate în proporție de 70%.

Lucrările de consolidare a structurii de rezistență au fost sistate până când timpul va permite să se lucreze din nou cu betoane.