Administrație Politică Știri locale

Flutur, entuziast după învestirea Guvernului Orban: ”speranțe renăscute pentru Botoșani”

Primarul liberal Cătălin Flutur s-a dezlănțuit la adresa PSD după învestirea Guvernului Orban.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, care arată cât de mult a așteptat edilul-șef al municipiului Botoșani schimbarea puterii la nivel central, Flutur spune că blocajul României și al Botoșaniului se oprește după șapte ani și jumătate de guvernare PSD. 

Pentru a vă face o idee cât mai exactă despre trăirile primarului Cătălin Flutur la instalarea guvernului PNL, vă prezentăm integral postarea sa pe pagina de Facebook: 



 

”De șapte ani și jumătate, adică din aprilie 2012, de la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, botoșănenii au putut constata ce înseamnă guvernarea de către PSD. Stagnarea a fost, din nefericire, cuvântul de ordine pentru această perioadă, în care la nivelul municipiului Botoșani social-democrații au deținut și puterea conferită de majoritatea din consiliul local, cele două poziții de viceprimar, dar și, timp de un mandat întreg, conducerea executivă, prin primarul Ovidiu Portariuc. Cu conducere locală PSD și cu guvern PSD, ba chiar și cu ministru PSD din Botoșani pentru o perioadă, dezvoltarea orașului a bătut pasul pe loc.

În 2016, când am redevenit primarul Botoșanilor, a trebuit să reiau proiectele pe care le lăsasem la cheie, cu finanţare asigurată din bani europeni, cu patru ani înainte și pe care social-democrații au fost incapabili să le finalizeze, pentru a duce mai departe dezvoltarea municipiului. Am fost nevoit să depășesc continuu blocajele majorității PSD din consiliul local pentru a face posibilă, chiar și cu întârziere, inaugurarea Parcului Cornișa, re-finanțarea modernizării Teatrului Mihai Eminescu sau consolidarea aceleiași clădiri.

De alte proiecte majore nu a putut fi vorba, fie din cauza obstrucționării constante a evoluției municipiului de către majoritatea obtuză din consiliul local sau de către guvernanții de la nivel national ai PSD, fie din cauza nepriceperii crase a acestora. Așa se face – ca să dau un singur exemplu, poate cel mai dureros – că, din nefericire pentru noi, oficialii PSD din Ministerul Dezvoltării nu au reușit, nici după trei ani, să semneze contractul cu Municipiul Botoșani care să ne permită demararea proiectului de înlocuire a liniei de rulare pentru tramvaiele 101 și 102, cauză din care astăzi ne confruntăm cu probleme grave în privința transportului în comun.

Șapte ani negri pentru dezvoltarea municipiului Botoșani, cauzați de incompetența și reaua credință a PSD!

De aceea salut votul de învestire de astăzi, din Parlamentul României, a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban.

Am speranța că lucrurile se vor schimba radical în bine în ceea ce privește derularea numeroaselor programe investiționale pe care le vom implementa împreună la Botoșani, cu sprijinul unui guvern cu mult mai competent și mai responsabil”.

 

Sursa: pagina de Facebook Cătălin Mugurel Flutur