Politică Știri locale

Cosmin Andrei, PSD: „Programul de guvernare al PNL readuce austeritatea pentru locuitorii din municipiul Botoșani”

Viceprimarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei a anunțat astăzi că în urma prezentării programului de guvernare al premierului lui Iohannis, Ludovic Orban și PNL vor reinstaura austeritatea din perioada 2010-2011 și la nivelul municipiului Botoșani.

PNL vrea impozitarea suplimentară a pensiilor și salariilor. Deși PNL și Iohannis susțin că nu vor tăia pensiile și salariile, recunosc oficial că vor să le impoziteze suplimentar. Rezultatul este același: mai puțini bani în buzunarele fiecărui botoșănean din municipiul Botoșani. Botoșănenii vor reintra în epoca de austeritate din perioada în care PDL, astăzi PNL conducea județul, primăria Botoșani și Guvernul României. Domnul primar Flutur va fi responsabilul cu austeritatea pentru locuitorii din municipiul Botoșani în noua Guvernare PNL-PDL și reprezentantul lui Klaus Iohannis la Botoșani”, a precizat viceprimarul municipiului Botoșani.

 



 

 

Declarațiile oficiale ale PNL care propun creșterea impozitelor pe pensii și salarii:

Ludovic Orban: „Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”. Efecte: Impozitarea cu 10% pensiilor sub 2.000 de lei, care sunt în prezent scutite de impozitul pe venit. Reintroducerea obligației de plată a CASS de 5,5% pentru toate pensiile. Rezultatul este scăderea pensiilor pentru toți pensionarii din Botoșani.

Ludovic Orban: „Nu mai există azi nicio rațiune pentru menținerea scutirii de impozit a IT-iștilor” Efect: scăderea salariilor tinerilor botoșăneni care lucrează în domeniul IT cu 10%, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Prin programul de guvernare al PNL revine plata la negru, 1 leu pe acte, 2 lei în mână. Una dintre măsurile care aparent sună bine, „abrogarea supraimpozitării pe contractele part-time” din propunerea PNL, ascunde, în fapt, o scădere majoră la fondul de pensii și trecerea în economia gri, din nou, a mii de contracte de muncă din municipiul Botoșani, adică 1 leu pe acte și 2 lei în mână. Consecința este că botoșănenii, datorită contribuțiilor mici, vor ajunge la vârsta de pensionare cu pensii de mizerie, adică la minimul garantat de stat. În același timp, scăderea încasărilor statului din CAS și CASS va determina imposibilitatea de a mai majora, în anii următori, pensiile și de a crea condiții decente în spitale”, a arătat Cosmin Andrei.

CMF: 31190008