Administrație Știri locale

Flutur acuză PSD de ”tentativă nelegală” de a prelua direcția care administrează Aquaparkul Cornișa 

Tensiunile la nivelul administrației locale între primarul liberal Cătălin Flutur și majoritatea PSD din Consiliul Local au escaladat după ce social-democrații au pierdut Guvernarea. 

La ședința de Consiliu Local de miercuri, 23 octombrie, liderii PSD din Consiliul Local au decis să boicoteze ședința și să plece în timpul acesteia după ce unul dintre consilierii PSD a votat ”din greșeală” un proiect propus de primarul Cătălin Flutur. 

Edilul-șef le-a reproșat consilierilor locali PSD conduși de viceprimarul Cosmin Andrei că încearcă ilegal să preia conducerea direcției din primăriei care administrează Aquaparkul Cornișa prin transformarea unui post de muncitor necalificat în funcție de director. 

  

 

 

Primarul Cătălin Flutur a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă atât către botoșăneni, cât și către social-democrații care nu vor blocarea dezvoltării municipiului Botoșani doar pentru că primarul este liberal. 

 

Vă redăm integral postarea primarului Cătălin Flutur: 

 

Apel la responsabilitate și legalitate 

 

Dragii mei,

Sunt nevoit să constat, împreună cu voi toți, cu profundă neplăcere și îngrijorare, că pierderea guvernării la nivel național și previzibila pierdere, peste doar câteva luni, a majorității la nivelul consiliului local îi împinge pe membrii PSD la gesturi iresponsabile, disperate.

Am asistat miercuri la o nefericită premieră în ședințele de consiliu de la Botoșani: părăsirea premeditată a lucrărilor ședinței de către consilierii PSD pentru un motiv pueril, inventat, denunțat imediat ca fiind fals de către tehnicienii specializați ai primăriei, acela că s-ar fi defectat sistemul electronic de vot.

Din lipsă de cvorum, ședința a trebuit suspendată. Proiecte de hotărâre extrem de importante pentru buna funcționare a municipiului în această perioadă, aflate pe ordinea de zi, nu au mai putut fi adoptate, în ciuda urgenței lor evidente. O să mă refer doar la rectificarea bugetului municipiului Botoșani, cu urmări grave în privința plății salariilor pentru sute de angajați ai unităților bugetare dependente de acest buget, sau la imposibilitatea de a contracta serviciile de salubrizare și deszăpezire, după data de 1 noiembrie, cu operatorul Urban Serv.

La tentativa nelegală și iresponsabilă de a prelua cu forța, în folosul PSD, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, printr-o manevră ridicolă de transformare în organigramă a unui post de muncitor necalificat într-unul de director general, nici nu mai are sens să mă refer. Este un abuz incalificabil, născut, cum spuneam și mai sus, din disperarea provocată de pierderea puterii.

Sunt obișnuit, de la începutul actualului mandat de primar, cu ostilitatea și cu bețele în roate puse sistematic de majoritatea PSD din consiliu. Oamenii ăștia nu înțeleg rolul lor în administrația municipiului și sacrifică interesul public al tuturor botoșănenilor doar pentru a putea spune ulterior că ”în mandatul lui Flutur nu s-a întâmplat nimic”.

Am făcut din 2016 încoace și continui să fac eforturi pentru a depăși toate piedicile și pentru a găsi cele mai bune soluții care să-mi permită îndeplinirea atribuțiilor de primar, asigurând nu doar bunul mers, ci și dezvoltarea orașului, chiar și în aceste condiții de război politic absurd dus de PSD împotriva mea și a tuturor botoșănenilor.

În ședința de consiliu de miercuri social-democrații au depășit o limită, peste care nu mi-am imaginat niciodată că vor trece, în sabotarea intereselor orașului: linia roșie a legalității. A împinge abuziv soarta unui municipiu de 120.000 de locuitori, contrar tuturor legilor din această țară și contrar avertismentelor adresate nu doar de mine, ci și de juriști, într-o zonă de blocaj intenționat, premeditat, reprezintă un gest de o iresponsabilitate crasă.

De aceea, îi somez public pe consilierii municipali ai PSD să renunțe la războiul declarat nu mie, ci tuturor botoșănenilor, să revină la normalitate și la legalitate și să participe cu responsabilitate la lucrările ședinței extraordinare ce va avea loc luni, pentru a reduce efectele profund negative ale boicotului de miercuri, 23 octombrie. Încetați să dați curs instigărilor celor 1-2 personaje care au interese personale directe în a vă determina să blocați activitatea municipalității! Nu vă jucați cu soarta municipiului, nu vă jucați cu viețile oamenilor, nu vă jucați cu legea!

 

 

 

 

 

 ABC-CON International