Administrație Știri locale

7,6 milioane euro pentru modernizarea Muzeului de Istorie Botoșani, clădire construită în 1913

Guvernul va moderniza cu 7,6 milioane euro o clădire de patrimoniu din 1913 din Botoșani.

Una dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu din județul Botoșani va fi modernizată cu fonduri guvernamentale prin Compania Națională de Investiții. 

Este vorba despre Muzeul Județean de Istorie Botoșani, clădire construită în 1913 de meșteri italieni, în stil eclectic clacisizat, clădire în care a funcționat la începutul existenței sale fostul Palat al Prefecturii din Botoșani. 

 

 



 

 

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că CNI va aloca pentru investiția de la Botoșani 35,9 milioane lei, adică 7,6 milioane euro. 

 

”Săptămâna trecută a fost pre-CTE(Comisia Tehnico-Economică) la Ministerul Dezvoltării, săptămâna viitoare va fi în CTE și intră în linie dreaptă din punct de vedere al achizițiilor publice”, a declarat Doina Federovici

 

După ce va trece și prin CTE-ul Ministerului Dezvoltării va putea fi demarată licitația pentru stabilirea firmei care va moderniza clădirea Muzeului Județean de Istorie Botoșani, imobil care are probleme cu infiltrațiile la subsol și nu a mai beneficiat de lucrări de întreținere de foarte mulți ani. 

Clădirea se află în administrarea Consiliului Județean Botoșani.