Administrație Știri locale

Demers oficial, se cere schimbarea demumirii aeroportului de la Salcea în Suceava-Botoșani. Cererea a ajuns la Transporturi

Un parlamentar de opoziție solicită Guvernului României să includă numele Botoșani în denumirea oficială a Aeroportului Salcea, care acum se numește Suceava ”Ștefan cel Mare”.

Este vorba despre liderul Pro România Botoșani, deputatul Mihaela Huncă. 

Aceasta a transmis o interpelare ministrului Răzvan Alexandru Cuc privind includerea sintagmei Botoșani în denumirea aeroportului din Salcea prin stabilirea numelui de Aeroportul Suceava-Botoșani “Ștefan cel Mare”. 

Aeroportul din județul Suceava a fost modernizat de firma botoșăneană Tehnic Asist, deținută de omul de afaceri Mirel Vlas, cea care a mai modernizat și aeroporturile din Satu Mare și Tulcea.

 

 



 

 

INTEGRAL interpelarea deputatului botoșănean Mihaela Huncă:

 

Stimate domnule ministru,

După cum știți, Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava este amplasat în localitatea Salcea, la 11,2 km est de orașul Suceava și la 30.5 km vest de orașul Botoșani, accesul fiind posibil prin D.N. 29 ce leagă cele două orașe. Aeroportul Suceava, care deservește județele Suceava și Botoșani este „poarta” principală de intrare din nord-estul României. În lipsa unei infrastructuri rutere civilizate, obiectivul este singura legătură rapidă pe care o au cele două județe din Moldova, atât cu restul țării, cât și cu spațiul internațional. Noua denumire a aeroportului ar deschide și Botoșaniului calea către vizibilitatea la nivel internațional a județului și, evident, a creșterii număruluide turiști și investitori în regiune. Oamenii de afaceri din zonă cu care am discutat spun că prin noua denumire a aeroportului, dezvoltarea economică a celor douăj udețe ar avea numai de câștigat, în condițiile în care potențialul de investiții, atât în ramuri industriale, IT și în turism este unul imens. Atât Suceava, cât și Botoșani, au un patrimoniu cultural-istoric şi etno-folcloric de mare valoare şi atractivitate turistică. Aeroportul Suceava-Botoșani “Ștefan cel Mare”, va aduce promovare națională și internațională pentru toată regiunea, dezvoltându-se la rândul lui, prin creșterea exponențială a traficului de pasageri. Prin urmare, vă solicit să-mi comunicați ce demersuri veți efectua și de de la ce dată, aeroportul din Salcea va fi denumit “Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava -Botoșani”.

Deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani