Administrație Știri locale

Ordin de achiziție pentru 9 tramvaie noi la Botoșani la prețul de 18 milioane euro. Nu se știe dacă vor fi românești sau turcești 

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că Ministerul Dezvoltării a emis ordinul de achiziție a tramvaielor noi destinate municipiului Botoșani. 

Proiectul este de o importanță capitală pentru municipiul Botoșani deoarece în momentul de față tramvaiele folosite au peste 40 de ani vechime și reprezintă un adevărat pericol public, și de multe ori au deraiat de pe șine în acest an. 

Totodată, un sistem modern și ecologic de transport va duce la creșterea calității vieții în Botoșani.

  

”Sunt foarte bucuros să pot anunța că a fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai noi, moderne. Oficialii MDRAP, partenerii noștri în acest proiect, au finalizat evaluarea achiziției și ministrul Daniel Suciu și-a pus în sfârșit semnătura pe documentul care dă undă verde acestei etape atât de importante pentru modernizarea transportului public botoșănean. Valoarea totală a proiectului de achiziție a tramvaielor este de 86.863.840 lei, din care cota de cofinanțare pe care o va suporta municipiul Botoșani este de numai 1.557.276 lei. O veste minunată pentru noi toți! Un prim pas pentru a aduce transportul în comun din municipiu la standardele dorite de toți botoșănenii”, a declarat primarul Cătălin Flutur

Totodată, Primăria Botoșani așteaptă ca Ministerul Dezvoltării să semneze proiectul de schimbare a căii de rulare a tramvaielor din municipiu, finanțat din fonduri europene, pentru a putea scoate la licitație lucrarea.