Știri locale

Lucian Trufin: “În județul Botoșani PSD a câștigat – punct. Celor care cer din interior demisii … să se autoevalueze”

senatorul Lucian Trufin
senatorul Lucian Trufin

Alegerile europarlamentare în  județul Botoșani au fost câștigate de Partidul Social Democrat cu peste 33% din voturile exprimate.

“Partidul Social Democrat rămâne lider în opțiunile de vot ale botoșănenilor. Este o confirmare a faptului că botoșănenii simt beneficiile implementării programului de guvernare, program la care sub nici o formă nu trebuie să renunțăm. Avem adevărați campioni la aceste alegeri și mă refer aici la organizațiile locale ale PSD din Săveni, Vlăsinești, Cordăreni, Manoleasa, Hilișeu Horia, doar dacă avem în vedere procentele obținute pentru partid atât în mediul urban cât și în mediul rural. De fapt PSD a câștigat în 49 din cele 78 de  UAT-uri din județ și a obținut cele mai multe voturi în municipiile Botoșani și Dorohoi. Mai mult de atât, PSD a câștigat în 12 UAT-uri conduse de primari liberali, pierzând doar în 4 conduse de social democrați a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

 

 Situația din Partidul Social Democrat este una complicată la acest moment, dar tocmai în astfel de situații se vede tăria de caracter și verticalitatea liderilor de la toate nivelurile –  local, județean și central.

“Cea mai mare greșeală pe care poate să o facă acum Partidul Social Democrat este să renunțe la implementarea programului de Guvernare. Sunt proiecte în derulare pentru români, pentru primăriile din mediul urban dar și din mediul rural. În cazul în care nu se vor găsi soluții pentru continuarea acestei guvernări, eu, împreună cu colegii din conducerea PSD Botoșani (mai puțin cei care doar știu să ceară demisii fără să contribuie cu nimic la luptele electorale), rămânem cu fruntea sus pentru că ne-am bătut pentru botoșăneni, am adus fonduri în județ iar aceste lucruri se văd cu ochiul liber.

Pentru cei care astăzi din interior cer demisii le transmit să se autoevalueze. Responsabilitatea procentului obținut  este a tuturor membrilor de partid, mai ales a celor care, datorită acestui partid, ocupăm funcții și demnități, și susțin ca analiza scorului electoral să o avem în interiorul partidului. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat – militanți, consilieri locali și județeni, primari  pentru munca depusă în campanie și efortul făcut în ziua votului. Scorul obținut de PSD în județul nostru sub conducrea doamnei președinte Doina Federovici și a domnului Marius Budăi, președinte executiv, menține PSD Botoșani pe locul 7 în clasamentul național pe organizații” a mai adăugat senatorul social- democrat.

 

 

 ABC-CON International