Știri locale

Un deputat cere de doi ani de zile investiții în drumuri: ”Pesediştii irosesc nepermis foarte mult”

deputat Cristian Achiței, PNL Botoșani
deputat Cristian Achiței, PNL Botoșani

Un deputat liberal aflat la primul mandat de parlamentar le cere de doi ani de zile, în fiecare intervenție, investiții în drumurile din județul Botoșani reprezentanților actualei Puteri.

Bilanțul primilor doi ani de mandat pentru Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, are ca esență toate demersurile făcute în acest timp pentru a solicita demararea investițiilor în rețeaua de drumuri naționale din județul Botoșani, singura soluție pentru a spera la o revenire economică a acestei zone.

 

Loading…

”Fiind şi inginer de drumuri, cu experienţă consistentă în domeniu, dar şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, am considerat dintotdeauna că infrastructura rutieră botoşăneană este esenţială pentru viaţa economică şi socială a botoşănenilor. Impulsionarea prin toate mijloacele pe care le am la dispoziţie ca parlamentar de opoziţie a investiţiilor în drumurile botoşănene a fost, tocmai din aceste motive, preocuparea mea de bază în cei doi ani scurşi de la începutul activităţii în Camera Deputaţilor”, a declarat Cristian Achiței.

 

 

loading…

Acesta a precizat că obiectivul principal al mandatului său este susținerea modernizării Drumului Naţional 28B Botoşani-Târgu Frumos, principala cale de legătură a judeţului cu restul ţării.

”Sunt mândru de faptul că am reuşit să promovez această investiţie – inclusiv printr-un amendament susţinut cu argumente solide în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor – la rangul de obiectiv aflat pe lista de investiţii finanţate de la bugetul de stat în această perioadă. Sunt mâhnit, în acelaşi timp, de slaba performanţă a guvernanţilor PSD+ALDE din 2018 în ceea ce priveşte gestionarea acestei lucrări. Senzaţia mea este că pesediştii, inclusiv cei votaţi ca parlamentari de către botoşăneni, irosesc nepermis foarte mult timp, tergiversând inutil etapele investiţionale ale modernizării DN 28B. În ciuda numeroaselor interpelări şi întrebări adresate de mine ministrului Transporturilor, a declaraţiilor politice făcute pe această temă în Camera Deputaţilor şi chiar a luărilor de poziţie publice din ultimul an, investiţia în drumul care leagă Botoşaniul de restul lumii se derulează anevoios, aflându-se încă în faza de licitaţie. Voi continua să lupt prin toate mijloacele legale de care dispun pentru a pune presiune asupra celor în măsură să urgenteze investiţia, adică asupra guvernanţilor pesedişti. Din punctul meu de vedere, aceştia nu mai au nicio scuză pentru ritmul de melc în care se derulează procedurile premergătoare trecerii la lucrările propriu-zise pe DN 28B, a completat parlamentarul liberal.

 

 

Dar și celelalte drumuri naționale aflate în condiții extrem de degradate sunt priorități pentru dezvoltarea economică.

”Drumurile naţionale 29D Botoşani-Ştefăneşti, 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut, respectiv Santa Mare-Ştefăneşti-Manoleasa, ca şi drumurile judeţene incluse în proiectul iniţiat de mine înaintea începerii mandatului de parlamentar sub denumirea de Drum Strategic (însumând mai mult de 100 de kilometri) au fost şi vor continua să fie subiectul demersurilor mele, în vederea investiţiilor”, a concluzionat Achiței.