Știri locale

O puștoaică a câștigat un trofeu internațional la muzică în străinătate într-un concurs cu 18 țări FOTO

Oana Tăbultoc
Oana Tăbultoc

A cucerit România când avea vreo câțiva anișori, acum a crescut și talentul său a ajuns să fie recunoscut și peste hotare, în concursuri la care participă concurenți din zeci de țări.

Botosaneanca Oana Tabultoc i-a cucerit pe moldovenii din Chisinau, dupa ce a obtinut trofeul categoriei de varsta 16-19 ani la Festivalul International ”Constelatia Talentelor” din Republica Moldova.

La Festivaluul-concurs au fost prezenti 101 participanti, membri ai juriului si oaspeti din 18 tari – Romania, Rusia, R.Belarus, Ucraina, Kazahstan, R.Adighea, R.Cerchesa R.Cecena, Uzbekistan, Tatarstan, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Israel, Siria, Madagascar (Africa), Vietnam si bineinteles din R.Moldova (dansatori, vocalisti, arta vorbirii si modeling). Printre jurati s-au aflat  Nelly Ciobanu, cunoscuta in Romania pentru piesa ”Hora din Moldova”, Bedros Kirkorov, artist al Poporului Federatiei Ruse, tatal cunoscutului interpret Filip Kirkorov sau  Ana Cernnicova, soprana la Teatrul de Opera si Balet Maria Biesu, Laureata a Concursurilor Nationale si Internationale.

Oana Tabultoc a interpretat in concurs piesa ”Galbena gutuie”, iar in Gala Lauriatilor a cantat piesa care a facut-o cunoscuta atat in Republica Moldova, cat si in Rusia, ”Lyubov”. Pe langa trofeu, Oana a primit si o invitatie la un concurs in Israel.

Pe langa acest festival, adolescenta din Botosani a fost invitata la mai multe emisiuni ale unor cunoscute televiziuni din Republica Moldova, cum ar fi ”O seara perfecta”, la ProTV Chisinau, ”Prima ora”, la PRIME TV, ”Vorbe bune cu Lilu”, la Canal 2 sau  ”УТРО НА СТС” – ”Dimineata pe CTC”, la Canalul CTC Mega, o televiziune dedicata vorbitorilor de limba rusa din Republica Moldova.

 

”A fost o experienta incredibila. Ma bucur foarte mult pentru trofeul castigat si ii felicit pe organizatori pentru tot ce au facut, in special pe doamna Eugenia Ursu. In plus, as vrea sa-i multumesc doamnei Oana Puscasu pentru modul cum ma pregateste de aproape 13 ani, dar si lui Andrei Boaghe, managerul general al interpretei Iuliana Beregoi, cu ajutorul caruia am ajuns la minunatele emisiuni TV din Chisinau. Si daca tot suntem in preajma sarbatorilor de iarna, as vrea sa urez si eu tuturor botosanenilor multa sanatate, fericire si un Craciun Fericit alaturi de cei dragi”, a declarat Oana Tabultoc.

Botoșăneanca Oana a stat in capitala Moldovei 6 zile, timp in care si-a spus povestea in cadrul emisiunilor amintite mai sus. Mai jos aveti video din cadrul emisiunilor TV, iar in atash aveti fotografii. Va multumesc si sper din tot sufletul sa publicati acest material.

Comunicat de presă 

ABC-CON International