Știri locale

Primăria se plânge că nu are bani, dar dă 100.000 lei pentru SF-ul la noul stadion, un proiect pentru care nu are finanțare

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că Primăria va scoate la licitație întocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul de construire/reamenajare a Stadionului Municipal.

”Scoatem la licitație studiul de fezabilitate pentru un stadion nou de fapt pentru modificarea stadionului actual. Eu susțin să aibă și pistă de atletism. Nu putem să-l facem din bugetul local vom căuta o sursă de finanțare”, a declarat primarul Cătălin Flutur.



Pentru această licitație, Primăria va cheltui 100.000 lei, deși nu există sursă de finanțare, adică nu știe de unde se vor lua bani pentru a fi realizat proiectul și într-un moment în care primarul Cătălin Flutur spune că municipalitatea nu mai are bani din cauza creșterilor de salarii.

Studiul de fezabilitate are un termen de valabilitate, de doi sau trei ani, și ținând cont de faptul că nu există nicio sursă de finanțare pentru a moderniza stadionul municipal, practic se ”îngroapă”  100.000 lei într-o perioadă în care cu aceși bani s-ar putea face lucrări mult mai necesare în municipiul Botoșani.

Cătălin Flutur spune că dacă va expira SF-ul pentru stadion, până se găsesc bani pentru lucrări, se va face o reactualizare, adică o altă licitație la care se vor cheltui alți bani.



Edilul șef a precizat că municipalitatea nu are bani în bugetul local pentru a supora costurile reconstrucției stadionului, Compania Națională de Investiții nu alocă bani pentru acest proiect la Botoșani, pentru că s-a preferat construirea unei arene în Alexandria, unde nu există echipă de Liga I ca la Botoșani, și nici fonduri europene nu sunt momentan pentru astfel de investiție.