Știri locale

Câte 6.000 de lei pe an pentru trei elevi din Botoșani care vor să învețe dar părinții lor nu au bani

Mai sunt 7 zile pana la termenul limita de depunere a dosarelor in programul bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”, sustinut de ROTARY CLUB BOTOSANI.

Clubul Rotary Botosani continua proiectul “Ajuta un copil sa invete”  acordand si pentru anul scolar 2017-2018 un numar de trei burse scolare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“ pentru sprijinirea elevilor cu performante, termenul de depunere al dosarelor fiind 16 octombrie 2017.  Valoarea unei burse este de 6.000,00 lei/an si se va acorda conform Regulamentului, in baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.



Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA SCOLARA ROTARY orice elev care urmeaza cursurile la invatamantul de zi in unitatile de invatamant din Municipiul Botosani si care:

– este elev în intr-o unitate de invatamant liceeal din Municipiul Botosani si are domiciliul în judetul Botosani,

– s-a remarcat la olimpiada/concurs – faza nationala si s-a clasat in primele 20 de locuri.

– are media generala a anului de studiu anterior peste 9,00.

– veniturile familiei sa nu depaseasca 3000 lei (valoare neta ce se va dovedi prin documente).

– nu beneficiaza de alte burse cu surse din mediul privat.



Perioada de primire a dosarelor de candidatura este 1 septembrie – 16 octombrie 2017, la secretariatul partenerului in cadrul acestui proiect, Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, str.  Nicolae Iorga nr. 28, in atentia Clubului Rotary Botosani.

Atribuirea burselor de studiu se va face in urma unui proces de evaluare a candidatilor inscrisi, lista bursierilor castigatori urmand a fi publicata la finalul lunii octombrie 2017.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate si continutul dosarului de candidatura pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului, la

 

 

https://www.facebook.com/events/129842804337636

 

www.rotarybotosani.ro        office@rotarybotosani.ro            www.facebook.com/RotaryBotosani

Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o cariera didactica deosebita, dascal ce a initiat in tainele cartilor generatii si generatii de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botosani a hotarat ca bursele de studiu, care vor fi acordate incepand cu anul scolar 2014-2015, sa-i poarte numele, in semn de pretuire, de respect dar si ca model de urmat pentru generatiile urmatoare.

 

Clubul Rotary – Botoșani, organizatie non-guvernamentala si non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv sustinerea performantei si a excelentei, prin implicarea in proiecte sociale, culturale, sportive si educationale, sub sloganul “A servi mai presus de sine insusi”.