Știri locale

A început asfaltarea unui nou tronson de drum național, iar din septembrie mai intră unul în lucru

Un nou tronson de drum național va avea covor asfaltic nou. Este vorba despre Săveni-Manoleasa, un drum de 18 kilometri.

Începute miercuri, lucrările care constau în amenajarea unui covor asfaltic, au acoperit deja patru kilometri, deocamdată doar pe un singur fir.

Am programat ca aceste lucrări să se finalizeze până pe data de 10 septembrie, cu tot cu execuția marcajelor rutiere”, a precizat Viorel Zacrețchi, șeful Secției Drumuri Naționale, adăugând că bugetul alocat pentru acest tronson a fost de patru milioane de lei.

Următorul drum care va avea covor asfaltic este Darabani – Păltiniș, pe o porțiune de 10 kilometri, lucrările urmând să înceapă imediat ce vor fi finalizate cele de pe Săveni – Manoleasa.

Covor asfaltic va fi amenajat și pe tronsonul național de piatră dintre Manoleasa și Rădăuți Prut, după ce membrii Comisiei Tehnice DRDP au stabilit cea mai viabilă variantă în urma recepției efectuate în urmă cu aproximativ două săptămâni. Asta după ce pe trei porțiuni de drum au fost amenajate trei lucrări experimentale, covorul asfaltic dovedindu-se a fi cea mai bună soluție. Urmează astfel scoaterea la licitație a lucrărilor, adică proiectare și execuție iar în cazul în care nu vor fi contestații, drumarii speră ca până la sfârșitul anului, acest drum de aproximativ 35 de kilometri să fie în totalitate reabilitat.

La finele acestei luni se va încheia și contractul de furnizare a mixturii asfaltice pentru execuția lucrărilor de plombare a unor drumuri în vederea pregătirii acestora pentru sezonul rece, în special pe tronsoanele Dorohoi – Vârfu Câmpului, Hudești – Mlenăuți și Santa Mare – Ștefănești.

Până în prezent, pe drumurile naționale din județ au fost executați, la capitolul ”întreținere”, 35.000 metri pătrați de plombări, 10.000 metri liniari de colmatări și 1.500 metri pătrați de burdușiri dar au fost amenajate și două covoare asfaltice, pe drumul Botoșani – Săveni (27 de kilometri) și Dorohoi – Darabani (17 kilometri).