Politică

Îl desființează pe Iftime și demisionează din funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Gireadă: ”În realitate ei nu știu nimic despre nevoile comunităților”

Continuă tensiunile în PNL Botoșani!

Verginel Gireadă, prim-vicepreședintele PNL Botoșani, a anunțat că renunță la a doua cea mai importantă funcție din partid.

Deși nu îl nominalizează direct, Gireadă lasă de înțeles că a luat decizia demisiei din cauza venirii omului de afaceri Valeriu Iftime la conducerea partidului impus de la nivel central și nu la dorința filialei locale.

Într-o postare pe Facebook, Gireadă face aluzii la Iftime și îl caracterizează ca fiind departe de nevoile comunităților locale și îl critică pentru declarația făcută în conferința de vineri de la sediul PNL când a spus că vrea să devină parlamentar ”ca să învețe cine semnează actele pe acolo”.

Vă redăm integral postarea lui Verginel Gireadă:

”Pentru început fac mențiunea că sunt de acord cu venirea tuturor celor care doresc să se înscrie în Partidul Național Liberal, dar cu respectarea Statutului și al Regulamentului Partidului.

Având în vedere situația prezentată în ultimele zile  în spațiul public precum că Partidul Național Liberal Botoșani trebuie să fie refăcut, în sensul că trebuie aduși oameni noi care ar fi capabili, dar care, în realitate ei nu știu nimic despre politică, administrație publică și nevoile comunităților, și nu au un plan concret de pus in aplicare, ci doar speră că vor schimba ceva și că pentru asta ar fi bine sa obțină un post de parlamentar CA SĂ ÎNVEȚE CINE SEMNEAZĂ ACTELE PE ACOLO, țin să fac câteva precizări:

1. Atât la nivel național cât și în județul Botoșani, Partidul Național Liberal a muncit, însă nu s-au promovat suficient inițiativele pe care guvernul si parlamentarii liberali le-au inițiat și adoptat, proiectele de investiții pe infrastructura mare (construire autostradă, modernizare Drumuri Naționale și Europene), creșterea salariilor și a pensiilor precum și toate proiectele de investiții  depuse de către primarii liberali ai comunităților din județul Botoșani, pentru care parlamentarii liberali din județul nostru au pus umărul pentru a fi implementate.

2.  Politica este, in opinia mea și sper eu și în opinia colegilor, membri ai oricăror partide, despre voturi, despre alegeri! Adică orice om politic ales, votat, reprezintă dorința cetățenilor de a le fi reprezentate interesele și nevoile de către cel ales! Odată votat, porți cu mândrie susținerea tuturor celor care au încredere în tine și, în același timp, pe umerii tăi stau toate nevoile lor pe care tu, cel ales ai obligația morală și legală să le rezolvi!

Când ești ales pentru a doua oară, nu mai vorbim doar despre încrederea pe care oamenii ți-o acordă, ci și de mulțumirea lor că într-adevăr nu i-ai dezamăgit și ai muncit în interesul lor!

Eu, personal sunt în această situație, în situația în care, ca om politic am fost ales încă din anul 2004 pentru funcția de primar,  în anul 2012 am fost ales pentru un mandat de 4 ani de deputat și până în prezent sunt un om care dezvoltă în mod constant comuna Mihai Eminescu.

Așadar, pentru o democrație corectă este necesar ca oamenii să fie în continuare cei care aleg cine să le reprezinte interesele. În final, vă anunț că mă retrag din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Partidului Național Liberal Botoșani și las loc unei noi echipe care sper să reușească să își ducă la îndeplinire proiectele .”