Politică

Cum distrugi PNL la Botoșani? Îi lași liderii să creadă că știu politică și ei vor face tot ce pot pentru … PSD

Tind să cred că liderii PNL Botoșani sunt plătiți de cei din PSD să le albească imaginea, să facă tot ce pot pentru a compromite renumele liberalilor printre botoșăneani pentru ca social-democrații să-i tot bată.

Măreții liderii PNL Botoșani au anunțat cu mare mândrie că l-au adus în echipa liberală pe nimeni altul decât Eugen Nechita, primarul PSD proaspăt eliberat după ce a fost reținut de procurorii DNA pe baza unor acuzații de șpagă la angajările în sistemul sanitar. Primarul este nevinovat până la o deciziei definitivă și irevocabilă a unei instanțe, iar asta pare să fi fost și motivarea PNL de a juca rolul de mașină de spălat pentru oamenii cu probleme de imagine ai PSD.

Să fii lider PNL, să faci tot posibilul să speli imaginea publică a PSD, să o ajuți cu cartofii fierbinți pe Doina Federovici , iar la final… să te miri de rezultatul alegerilor, asta înseamnă să știi cu adevărat politică.
O fi de vină poluarea, o fi de vină cuptorul cu microunde, Putin, vecina de la 5, cineva trebuie să fie de vină, că niciun lider normal al PNL nu poate să facă așa ceva și să spună că este pentru ”binele PNL”!

Da, știu! Marii lideri PNL știu politică, ei știu cu ce se mănâncă politica și cum se obțin voturile. În județul Botoșani, PNL a fost mereu ciuca bătăilor, cei mai slabi din toată țara, niciodată nu au știut cum să învingă PSD, niciodată nu au știut cum să câștige, dar cu toate astea liderii partidului se laudă că știu politică.

Din 1990 și până în 2024, județul Botoșani a avut doar doi președinți de Consiliu Județean ”de dreapta”, unul de la PDL și unul de la PNL, dar ales de PSD, în rest a condus doar stânga. Dacă PSD a condus, nu înseamnă că liderii PNL au fost sau sunt săraci!

Nici acum nu conduc județul Botoșani și nici acum nu sunt săraci. Dar se mint singuri că știu politică, sunt cei mai buni pe discursuri motivaționale spuse în fața oglinzii, după care ies în lume și încep să se facă de râs, de la pregătirea campaniei electorale și până la rezultatul alegerilor. Așa a fost și în 2016, a fost dramatic în 2020 și pentru alegerile din 2024 liberalii au început să facă tot ce pot să mențină tradiția, aceea de a fi bătuți măr de colegii și prietenii lor din PSD. Pare că achiziția primarului săltat de DNA este doar un pas din aceastră strategie minuțios elaborată de a mai rata o rundă de alegeri la nivel de județ, de a fi în continuare bogați într-un județ sărac și de a se plânge că botoșănenii votează PSD.

Dacă mai pățește ceva cineva de la PSD în dosarul angajărilor pe șpăgi la Spitalul Județean, ușa PNL este deschisă pentru o candidatură.