Politică

Incredibil: Un primar PNL se roagă să fie dat afară din PNL pentru a trece la AUR. Pronostic la Europarlamentare: PNL 9-10%, AUR 28-30%

Caz incredibil în politica din Botoșani! Un primar PNL recunoscut pentru procentele ”totalitare” obținute la alegeri, de peste 60-70%, se roagă să fie dat afară din partid pentru a putea pleca la AUR.

Este vorba despre Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, unde este și cea mai nordică localitate din România, Horodiștea.

Prezent într-o emisiune la Tele M, Romanescu a anunțat că va vota AUR.

”În premieră vă anunț, Costel Romanescu va vota AUR. Mă gândesc la o carieră politică în AUR. Nu doar că mă încântă că este pe val, dar eu nu am alte partide în afară de România Mare și PNL în CV. Cred în valorile noastre tradiționale, în România și în poporul român… Să dea bunul Dumnezeu să mă dea afară, dar nu cred. Am avut discuții și cu George Simion și conducerea AUR. Ca peste tot trebuie să și demonstrezi. Mi se pare normal să încep de la munca de jos. Mulți spun că e un partid extremist, dar atât timp cât spui răspicat că ești român și vrei binele României nu ești extremist”, a declarat Costel Romanescu, recunoscând faptul că a fost un susținător vehement al lui Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Acesta a făcut și un pronostic pentru alegerile Europarlamentare în județul Botoșani.

”Scorul de la Europarlamentare va reflecta cum se așează partidele pentru alegerile din toamnă. Văd PSD-ul cu 33-35%, AUR 28-30% și PNL 9-10%. Mai sunt USR… dar scorul politic va fi cam acesta. Pe țară cred că va câștiga AUR pentru că votul din diaspora va fi hotărâtor”, a completat Costel Romanescu.