Politică

USR solicită demiterea Doinei Federovici, președintei CJ. ”Se iau șpăgi de 20.000 de euro la Spitalul Județean Botoșani controlat de PSD”

Premierul Ciolacu trebuie să o demită de urgență din funcție pe Doina Federovici, președinta Consiliului Județean Botoșani, vizată direct de perchezițiile DNA într-un dosar de corupție legat de șpăgi de mii de euro date pentru angajări în Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

Este inadmisibil ca oamenii propuși de PSD pentru conducerea instituțiilor publice să încaseze spăgi pentru angajări în spitale, în timp ce gravidele sunt lăsate să moară pe holurile acestora.

„Se iau șpăgi de 20.000 de euro la Spitalul Județean Botoșani controlat de PSD, același spital în care Alexandra Ivanov a murit cu zile, neglijată de medici și asistente acum câteva luni. În timp ce vestiarele acestui spital colcăie de șobolani, funcționari din conducerea Spitalului Județean Botoșani, în complicitate cu oameni numiți în funcție de PSD, au încasat șpăgi de zeci de mii de euro pentru angajări în spital, care a fost administrat o perioadă de un fost lăcătuș mecanic. Premierul Ciolacu trebuie să ceară demisia din fruntea Consiliul Județean Botoșani a Doinei Federovici, care este direct responsabilă de dezastrul din acest spital”, afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al comisiei pentru sănătate.

Consiliul Județean Botoșani, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Botoșani, a fost condus în ultimii 34 de ani doar de reprezentanți PSD și PNL. Doi dintre aceștia au făcut închisoare, unul de la PSD și unul de la PNL.