Politică

Senator supărat pe șefii PSD și PNL după capcana cu abuzul în serviciu: ”Încep să mă supăr… Dacă cineva a vrut să facă un experiment cu ajutorul senatorilor

După ce senatorii au fost aleși să scoată castanele din foc în ceea ce privește votul pentru stabilirea pragului de la care este pedepsit abuzul în serviciu, parlamentarii PNL se uită urât către șefii care au decis acest experiment.

Senatorul Cristian Achiței, președintele Organizației Municipale PNL Botoșani, a declarat că această situație creată care pune într-o lumină proastă Senatul, deși decizia politică a fost luată la nivelul coaliției, la cel mai înalt nivel politic, riscă să aibă urmări.

Acesta a făcut declarațiile la postul local de televiziune Tele M.

La nivel central și deputatul Cristian Băcanu a cerut conducerii PNL să nu mai ia decizii doar una sau două persoane pentru întreg partidul.

Eu încerc, atât cât mai pot, să fiu un parlamentar disciplinat al partidului... Mesajul primit de liderii de grup și președintele comisiei juridice au fost să se vină cu aceste amendamente și aceste praguri, discutate în coaliție duminică seară. Dacă cineva a vrut să facă un experiment cu ajutorul senatorilor ca să vadă reacția publică și să vină să spună ”Stați că vom corecta noi la Camera Deputaților și nu va mai fi de 250.000 de lei, va fi 9.000 ” îmi dă un sentiment așa că încep să mă supăr. Eu încerc să mențin linia partidului și să fiu corect, chiar ca senator de coaliție, dar nu poți să vezi imediat după președintele PSD că iese și spoune că ”nu sunt de acord, nu am știut” când toți senatorii PSD au votat același lucru. Pare un joc pe care eu îl știu de multă vreme la PSD, de asta nu am niciodată încredere în PSD, a declarat Cristian Achiței.

Senatorul botoșănean a continuat și a precizat că viitoarele proiecte de legi vor fi atent analizate în Senat, chiar dacă au susținerea PSD-PNL, și este posibil ca unele să nu mai treacă la vot.

În următoarele ședințe ale parlamentului și senatului voi deveni foarte atent și mult mai atent la proiectele de legi care urmează să fie votate, chiar dacă au susținerea cualiției și s-ar putea la unele să nu mai votez. Eu încerc să îmi fac munca de senator al PNL. Respect deciziile partidului, încerc să le înțeleg, încerc să le pun în aplicare , numai că asta nu este prima dată când se întâmplă asta cu Senatul și apoi corectăm la Cameră. Dacă cineva are impresia că la Senat suntem niște proști care nu înțeleg ce se întâmplă din punct de vedere politic s-ar putea să se înșele și să aibă niște reacții de altfel din partea unor senatori corecți care încearcă atât cât se poate în coaliția cu PSD o linie corectă, a completat Cristian Achiței.