Politică

USR merge din ușă în ușă să le ceară botoșănenilor semnăturile pentru eliminarea pensiilor speciale. Drancă: ”Pierdem banii din PNRR pentru autostrăzi”

Deputatul Andrei Drancă, președintele USR Botoșani, a anunțat că va fi lansată o amplă campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale și acuză guvernarea PSD-PNL-UDMR că sacrifică banii din PNRR pentru autostrăzi și spitale.

Drancă a reamintit că USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale pentru a fi aduse cât mai aproape de principiul contributivității.

”Pensiile părinților și bunicilor noștri sunt plătite în funcție de cât au contribuit, în schimb domnul Ciucă ia pensie de 18.000 lei, domnul Dorneanu, președinte CCR de tristă amintire, cumulează pensii speciale de 41.000 lei lunar, asta în condițiile în care pensia medie în România este de 1958 lei.  În Senat, USR a votat împotriva acestui proiect de lege propus de PSD-PN-UDMR. Dacă nu se modifică la Camera Deputaților, în cele din urmă vom pierde banii din PNRR. USR a lansat campania de strângere de semnături pentru desființarea pensiilor speciale pe stopopensiispeciale.ro.”, a declarat Andrei Drancă.

Un cort va fi instalat și la Botoșani, cel mai probabil pe Pietonalul Unirii, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de botoșăneni să semneze.

”Membrii USR vor merge din ușă în ușă și vor discuta cu oamenii”, a completat Drancă.