Administrație Politică

Ministrul Budăi, întâlnire cu ministrul Muncii din Austria despre aderarea la Schengen și importanța municitorilor români în economia austriacă

Ministrul Muncii din România, deputatul Marius Budăi, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles unde s-a întâlnit cu omologul său din Austria, Johannes Rauch.

La finalul întâlnirii, ministrul Marius Budăi a declarat că Partidul Verzilor din Austria, care are vicecancelarul Austriei, și-a anunțat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Cea mai mare parte a discuției dintre cei doi miniștri ai muncii s-a axat pe importanța muncitorilor români în economia Austriei.”Am discutat astăzi, în cadrul unei bilaterale care a avut loc la Bruxelles, în marja Consiliului EPSCO, cu ministrul Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului din Austria, Johannes Rauch, despre accederea României în spațiul Schengen. Ministrul Johannes Rauch m-a asigurat de susținerea sa, dar și de cea a vice-cancelarului Werner Kogler, președintele Partidului Verzilor. Totodată, am abordat tema importanței lucrătorilor români din Austria și am discutat, cu precădere, despre situația îngrijitoarelor românce”, a postat botoșăneanul Marius Budăi pe contul său de Facebook.

ABC-CON International