Politică

Marocico, ALDE: PNRR ne este prezentat de guvernanți ca un izvor al tămăduirii bugetare din care vor curge fonduri pentru a construi tot ceea ce am visat în ultimii 30 de ani!

Din păcate realitatea este cu totul alta. În primul rând, guvernul României a eșuat să promoveze în PNRR unul dintre cele mai importante domenii: AGRICULTURA. Lipsa unei fundamentări coerente și racordată la cerințele Comisiei Europene a făcut ca investițiile în agricultură sa fie lăsate complet pe dinafară. Invențiile de miliarde în irigații au fost respinse.

Agricultura rămâne un domeniu fundamental, vital, iar în pandemie am putut constata că incapacitatea de a produce acasă alimentele de bază poate deveni o chestiune de siguranță națională.

Irigațiile reprezintă în agricultură diferența dintre precizie și loterie. Atunci când suprafețele sunt irigate, agricultorii știu concret cât vor produce, iar agricultura devine o afacere foarte profitabilă, predictibilă, și nu un joc de noroc.

Când vine vorba să sugrumăm agricultura românească prin tot soiul de măsuri aberante suntem foarte eficienți (si dăm vina pe Bruxelles), însă când se pune problema de a o scoate din Evul Mediu… iată că ne-am arătat adevărata față.

 

FLOAREA MAROCICO – Vicepreşedinte ALDE Botoşani, Consilier Judeţean ALDE Botoşani

 


ABC-CON International