Politică

Andrei Drancă: ”Florin Cîțu a înșelat votanții PNL și USR PLUS”. Gireadă a schimbat tabăra trădândul pe Orban 
Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogățit baronii locali, cu proceduri moștenite de la Dragnea în care banii pentru primării să stea discreționar în pixul lui Cîțu.

USR PLUS a contestat de la bun început programul ”Anghel Saligny”. USR PLUS a cerut 10 amendamente clare pentru a fi de acord cu acest program.
1. Filosofie de cheltuire similară fondurilor europene, dar simplificată în implementare
2. Bugetare defalcată pentru fiecare dintre cele cinci tipuri mari de investiții
3. Stabilire de indicatori de program
4. Stabilire de criterii generale de eligibilitate și ordinea de importanță a acestora
5. Stabilire de cofinanțare
6. Decontare pe bază de costuri unitare maximale
7. Mecanism de implementare și control similar programelor operaționale, simplificat și adaptat la complexitate
8. Structură dedicată cu asigurare de capacitate administrativă
9. Alocare de investiții pe bază de evaluare rezultată din punctaj și nu pe bază de listă aprobată de ministrul Dezvoltării
10. Transparență prin crearea unui sistem informatic, public, care să cuprindă toate informațiile legate de proiect (punctaj, contractor, durată, stadiu de execuție și plăți, etc.)

USR PLUS susține dezvoltarea reală a tuturor comunităților locale, prin programe transparente și investiții care să facă viața mai bună românilor. În forma susținută de premierul Cîțu, PNDL 3 este însă o hoție.

Exemplul clar cum va fi gestionat PNDL 3 este la Botoșani. Fără nicio jenă, Florin Cîțu a promis alocarea a 3,5 MILIOANE EURO celei mai bogate comune botoșănene (Mihai Eminescu) contra sprijinului la viitoarele alegeri interne ale partidului. În urma promisiunii lui Cîțu s-a văzut cum primarul Verginel Gireadă care e și vicepreședinte PNL, alături de conducerea partidului, a schimbat tabăra trădândul pe Orban. 

Deputat ANDREI DRANCĂ, președinte USR Botoșani

 

 
ABC-CON International