Politică

Înainte de redistribuire la Botoșani , PSD 3 deputați și un senator, PNL un deputat, AUR un deputat



 


PSD a câștigat alegerile parlamentare cu peste 43% la nivelul județului Botoșani, PNL a ieșit pe locul doi cu 20%, urmate de AUR și USR. 

Dar câte mandate de parlamentar revin direct fiecărui partid care a depășit pragul parlamentar la Botoșani?

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că în ceea ce privește numărul de mandate întregi, înainte de redistribuirea voturilor, situația arată că două mandate de senator și unul de deputat vor reveni partidelor abia după redistribuire. 

”În ceea ce privește situația la Camera Deputaților, PSD are trei mandate întregi, PNL și AUR au câte unul, iar un mandat se va decide la redistribuire. 

La Senat, PSD are un mandat întreg, iar celelalte două mandate se vor stabili la redistribuire. Este posibil ca la final PSD să aibă patru deputați și doi senatori, dar este posibil să fie doar patru deputați și un senator. Contează foarte mult și dacă PMP intră sau nu în Parlament și redistribuirea de după. Până nu avem numărătoarea finală la nivel de țară nu putem să spunem nimic sigur”, a declarat Doina Federovici

 

Din punct de vedere al mandatelor întregi de parlamentar, înainte de redistribuire, candidații care sunt 100% siguri că vor avea mandat de deputați sunt Marius Budăi, Dan Șlincu și Costel Pătrăuceanu, de la PSD, Costel Șoptică de la PNL și Lucian Feodorov de la AUR, iar ca senator 100% sigur este Lucian Trufin.

După redistribuire, cele două mandate de senator vor ajunge la PSD, PNL sau AUR, iar mandatul de deputat rămas în joc este posibil să ajungă la PSD, PNL sau USR.