Politică

Ramona Guraliuc, medic primar, șef UPU-SMURD Spitalul Mavromati:  Sistemul sanitar este copleșit acum pentru că luni de zile guvernul Orban a fost surd și orb, n-a făcut nimic!

Ramona Guraliuc, medic primar, șef al Unității de Primiri Urgență (UPU-SMURD) de la Spitalul Județean, cu o experiență de 12 de ani în medicina de urgență, candidat PSD pentru Senatul României a anunțat astăzi că sute de oameni mor în fiecare zi din cauza prostiei, a ipocriziei și a incapacității guvernanților liberali de a lua deciziile care se impun în lupta cu pandemia.

Guvernul Dreptei Unite format din PNL și USR-PLUS este total responsabil pentru moartea a sute de români răpuși de virusul SARS COV2 și pentru explozia numărului de îmbolnăviri. Măsurile pe care le-a adoptat au fost haotice, multe absurde, inepte, luate doar din interes electoral. Sistemul sanitar este copleșit acum pentru că luni de zile guvernul Orban a fost surd și orb, n-a făcut nimic! A refuzat orice sugestie de la specialiști și medici, orice inițiativă menită să consolideze capacitatea de răspuns a sistemului sanitar în fața pandemiei. Este o tragedie faptul că în România s-a ajuns ca oamenii să moară pentru că nu mai sunt locuri la secțiile de terapie intensivă”, a declarat Ramona Guraliuc.

În aroganța și insolența care le caracterizează mandatul, liderii PNL au ajuns să jignească categorii întregi de români. Au început cu pensionarii, au continuat cu corpul medical iar acum se iau de tineri, pe seama cărora pun creșterea îmbolnăvirilor și a deceselor din ultima perioadă.

PSD prin specialiștii și medicii partidului a propus testare epidemiologică extinsă. Guvernul PNL s-a opus. PSD a propus triere eficientă prin testare rapidă. Guvernul PNL s-a opus luni de zile, abia acum a declanșat procedura de achiziție masivă de teste. PSD a susținut testarea periodică și protejarea personalului medical. Guvernul PNL n-a făcut mai nimic, spitalele sunt veritabile focare de infecție, mii de cadre medicale s-au infectat. PSD a avertizat repetat că populația nu trebuie făcută vinovată de răspândirea epidemiei, responsabilitatea este a statului. Cele mai multe focare sunt în instituțiile gestionate și coordonate de stat. Guvenul PNL a ignorat aceste evidențe. PSD a propus un Pact Politic pentru combaterea pandemiei. PNL l-a respins! Guvernul PNL este vinovatul exclusiv pentru gestionarea catastrofală a crizei medicale. România nu se poate face bine cât timp Orban și guvernul său rămân la conducerea țării”, a subliniat Ramona Guraliuc.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.

 

 

ABC-CON International