Politică

Mihaela Huncă: Școlile ar trebui să rămână deschise până la capăt şi să fie închise doar în ultimă instanţă

Mihaela Huncă: Sub Guvernul Orban, România întoarce din nou spatele Europei: şcolile ar trebui să rămână deschise până la capăt şi să fie închise doar în ultimă instanţă. Este recomandarea responsabililor Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

”România merge din nou pe un drum separat față de Europa, în privința accesului la Educație. Responsabilul OMS în Europa  Hans Kluge spune clar că  avem o explozie a cazurilor de Covid-19, dar școlile pot rămâne deschise. El susține că trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19.  Sunt  exemple concrete, în  țări precum Italia, Spania, Irlanda, Franța, Anglia! În ciuda restricțiilor, școlile au rămas deschise. În România, elevii nu mai merg fizic la școală, dar îi găsim în număr foarte mare în mall-uri. 
 O spun din nou, școala online din România nu se compară cu școala online din alte țări europene, unde există acoperire cu internet, dar și calculatoare, tablete suficiente atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Cum se poate susține un învățământ online pentru toți elevii când guvernul a eșuat lamentabil în a dota școlile și elevii cu resursele necesare acestui lucru? În România sunt mii de școli fără internet și sute de mii  de elevi fără acces la un dispozitiv conectat la internet?
În mod inexplicabil, în timp ce în toate țările europene care au impus restricții dure, școlile rămân deschise, guvernul PNL ține închise școlile, dar menține mall-urile deschise și permite organizarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare. Cu măsuri clare de protecție, cu un sistem de testare rapidă a profesorilor, școlile pot funcționa în România și acesta este primul lucru pe care Pro România îl va susține după alegeri”, a declarat canditatul Pro România la Camera Deputaților Mihaela Huncă.
Realizat la comanda Partidului PRO România Botoșani  de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 11200008

ABC-CON International