Politică

Mihaela Huncă, Pro România: Educația, la un pas de colaps. Anul școlar 2020-2021 este până acum cronica unui dezastru orchestrat de Orban și Anisie!

deputat Mihaela Huncă 

deputat Mihaela Huncă

Comunicat de presă: Situație gravă,  fără precedent în învățământul din România! Școlile se închid pe capete, cursurile online nu se țin în toate unitățile de învățământ, iar profesorii nu sunt pregătiți pentru moduri alternative de predare. Ca și cum toate aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, Guvernul  Orban tocmai și-a dat seama că acum 9 luni a lăsat școlile și grădinițele fără contabili, fochiști, bucătari sau șoferi. 

“1200 de angajați pe posturi didactice auxiliare și nedidactice au fost dați afară în ianuarie. Degeaba am atras atunci atenția guvernanților că acest lucru va duce la blocarea activității în învățământ. Premierul Orban și ministrul Educației Monica Anisie nu au ascultat de nimeni. Acum când s-au lovit de realitatea cruntă, guvernanții  încearcă reangajarea personalului nedidactic. Va fi însă, din păcate prea târziu, dacă ministerul educației va fi în continuare condus de oameni rupți de realitate. În condițiile în care școlile se închid pe capete, sute de localități nu sunt conectate  încă la internet, zeci de mii de elevi nu au laptopuri sau tablete, iar mii de profesori nu fac față sistemului de predare online, pentru că din martie și până acum nimeni nu i-a dotat cu aparatura necesară și nici nu i-a instruit. Toate aceste lucruri nu contează pentru Orban și Iohannis care nu renunță la planul lor de a organiza alegeri, doar, doar vor reuși să obțină majoritatea visată. Fără să spun vorbe mari, în aceste condiții realitatea va face ca guvernul să pună lacăt pe unitățile de învățământ.  Privarea de educație contribuie la sărăcirea populației, la îmbolnăvirea ei și, în consecință, la reducerea Produsului Intern Brut. În aceste condiții PRO România cere premierului demiterea de urgență a ministrului educației, care este depășit de problemele sistemului de învățământ, și mandatarea unui specialist care să rezolve problemele din educație.”,  a declarat deputatul Mihaela Huncă. 

loading…


ABC-CON International