Politică

Corneliu Popescu, PMP: „Latura Belarus” a BOTOȘANIULUI sau „Când în sfârșit și PNL a ajuns ca PSD”Comunicat de presă Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani:

Sunt în politica din ’90. Sunt printre putinii care pot arata un proces-verbal de fondare a unei organizații de partid istoric, din 07 februarie 1990, pot arata o carte de onoare…in care au semnat patru președinți de partid național dar care nu interesează nici măcar pentru istoria acelui partid. Am mâncat pâine de Consilier Local și Consilier Județean când PSD era atât de mare,..de tare și…rău..incat abia găseai un candidat pe listele altui partid. Au trecut 30 de ani și astăzi constat ca PNL, cu o mare satisfacție și emfaza se lauda ca a ajuns…exact ca PSD…si în organizarea-i piramidala, și în „realizări” și în atitudine. Nu este mai rău sau mai bun, unul sau altul. După aproape 15 ani in

României ca stat al UE, avem… „doua partide mari”…”divorțații” – USL, care calcă în picioare Constituția, drepturi, oameni, averi publice sau private, bugete…

 

  

Distrug destine, Comune, Orase, zone întregi, județe și chiar regiuni. Este exact ce se intampla după un divorț de renume doar ca la o dimensiune mult mai mare. Își împart totul…ca și cum totul ar fi al lor! Revenind la Botoșani, judetul nostru, deja putem colora unele zone, „belarusul-botoșani” cu rosu-galben.

Instituțiile puse sa vegheze vigilent, sa apere Constituția, drepturile constituționale, ordinea de drept, cu obligații în combaterea abuzurilor de orice-fel, nu se pot ascunde sub motivația ca…nu sunt dovezi concrete.

Presiunile făcute de oameni politici cu nume și prenume, amenințările directe sau prin interpuși, abuzurile în forma continuata și mituirile de orice natura sunt cunoscute. Da, sunt chiar strigătoare la cer și nimeni, din cei cu atribuții, nu face nimic. Strigatul oamenilor, arata de fapt, lipsa totala de încredere în democrație, în dreptate, în statul-de-drept.

Lipsa totala de încredere, chiar lipsa de speranța în dreptate și în viitor, este starea-nației la Botoșani!  18 aug. 2020,este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la locale. Din 27.09.2020 vom avea o…noua administrație locala.

Oricât de liber și corect ar fi votul din 27 sept., democrația a fost înabusită pana la depunerea candidaturilor. Mulți prezumtivi candidați, tineri sau mai puțin tineri, oameni corecți și cu principii, posibili contracandidați credibili, așteptați cu disperare ca oameni care sa facă ceva, au fost…omorâti din fașă! Existenta noastră ca democrație europeana este în mare pericol!

Corneliu Popescu, PMP Botoșani

 ABC-CON International