Politică

Costel Lupașcu, PSD: ,,Propun demararea unui program de testare în masă la Botoșani!’’ 

 

 

Comunicat de presă: NU putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi! TOATE țările trebuie să aibă capacitatea de a testa TOATE cazurile suspecte! Acesta este unul dintre mesajele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19. 

 

,,Propun demararea unui program de testare în masă la Botoșani! Haideți să ne unim cu toții forțele pentru sănătatea locuitorilor județului Botoșani! Propun să testăm masiv populația județului cu bani de la Guvern, Consiliul Județean sau Primărie. Să facem analizele aici, la Botoșani, nu să le trimitem la întâmplare prin intermediul unor firme de curierat, în condiții improprii de transport și depozitare. Toți botoșănenii trebuie apărați și trebuie protejați! Deja avem 1000 de cazuri la Botosani. 

 
În contextul creșterii numărului de cazuri, mai multe testări vor salva mai multe vieți decât distanțarea socială aplicată tuturor și va costa mai puțin, mai ales că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp. Din păcate, România este una dintre țările în care s-au făcut cele mai puține teste pentru depistarea COVID-19. Numărul testelor efectuate este un subiect care îngrijorează cetățenii. Din păcate în România Guvernul are doar intenții. Gata cu vorbele, e timpul pentru fapte!

Dragi botoșăneni, doar împreună și responsabili putem să stopăm această pandemie! Sănătatea noastră este cea mai importantă! Împreună suntem puternici, împreună putem învinge! Testarea extinsă este vitală pentru controlul răspândirii COVID-19 pentru că rata de infectare se poate reduce semnificativ. În plus vom putea începe un proces de izolare activă inclusiv a asimptomaticilor. Nu trebuie uitat că o creștere a numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, iar testarea a 1000 de persoane pe săptămână salvează vieți ! ‘’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu