Politică

Lucian Trufin: “Liberalii CHIAR sunt puși pe distrugerea satului românesc”

Comunicat de presă:

 

După ce au rezolvat toate problemele României, chiar dacă nu mai au nici măcar un Guvern legitim, liberalii au mai găsit ceva ce trebuie distrus în România – creșterea suinelor în exploatațiile profesionale/nonprofesionale.

Un proiect de Ordin al ANSVSA a aruncat în aer și bruma de speranță că sectorul creșterii suinelor își va mai putea reveni vreodată în România după ce a fost puternic afectat de Pesta Porcină Africană.

  

 

 “ Zeci  de reguli noi pentru fermierii români care (încă) se mai încăpățânează să trăiască în mediul rural și să dezvolte  o afacere în agricultură. Depre porcul crescut în gospodărie, dragi fermieri uitați. Liberalii, după ce au schimbat conducerea ANSVSA și-au dat arama pe față. Au pus în dezbatere publică un proiect de Ordin al Președintelui ANSVSA care pur și simplu face imposibilă creșterea de suine în gospodării. Pot înțelege că după șocul PPA asupra acestui sector important al zootehniei românești trebuie să iei măsuri, să stopezi sau să limitezi răspândirea Pestei Porcine Africane, dar de aici până la a debita pagini întregi de reguli chiar și pentru exploatațiile nonprofesionale, demonstrează că de fapt tu vrei să distrugi acest sector și bătătorești calea pentru importurile de carne de porc”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

 

 

loading…

 

 

Concret proiectul de ordin prevede faptul că în exploataţiile nonprofesionale (exploataţia de subzistenţă) în care porcii sunt crescuţi numai pentru îngrășare şi sacrificare pentru consum familial este interzisă: I) activitatea de reproducție; II) mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie”.  De asemenea, porcii nu vor mai putea fi crescuți la stâne, în taberele de vară, în cantoanele silvice, în cantoanele de pe lângă diguri și în societățile agricole vegetale. Amenzile, pentru încălcarea acestor prevederi sunt cuprinse între 1.000 şi 7.000 de lei.

 

“Iohannis a contestat și  la Curtea Constituțională legea  promovată de PSD privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie. Acum liberalii vor să dea lovitura de grație sectorului de creștere al suinelor. Așadar stimați botoșăneni, cu liberalii în fruntea țării să ne obișnuim că e doar începutul distrugerii Agriculturii și satului românesc. Au luat-o ușor galbenii – au stopat Programul Național de Dezvoltare Locală, au retras sprijinul pentru producătorii de tomate din nordul țării și acum ne lasă și fără porc în bătătură”, a mai adăugat senatorul social- democrat.

 

 

 


 

 


ABC-CON International