Administrație Politică

Federovici, PSD Botoșani: ”au început să regrete perioada în care eram noi la guvernare. Anticipate egal austeritate” VIDEO

Liderul PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, a declarat în cadrul Conferinței Județene a partidului că după doar trei luni de guvernare liberală românii regretă deja guvernarea social-democrată. 

Federovici spune că liberalii au tăiat finanțările pentru marile proiecte de investiții, dar și pentru creșterile de venituri ale românilor. 

Aceasta a ținut să precizeze că până în 2019 în toate localitățile județului Botoșani erau investiții prin PNDL și că după ce PSD a pierdut guvernarea nu s-a mai întâmplat nimic. 

 

 



 

”Botoșănenii și locuitorii din celelalte județe au început să regrete perioada în care eram noi la guvernare. De trei luni de zile totul s-a oprit, atât la nivel local, cât și la nivel național. Zero investiții pentru drumuri, zero lei pentru continuarea investițiilor locale începute în guvernarea PSD, zero autostrăzi, zero fonduri pentru Prima Casă, zero alocații dublate, zero pensii și salarii majorate. Asta este pe scurt guvernarea PNL. Așa știu liberalii să facă politică pentru oameni. Creșterea datoriei românilor prin împrumuturi enorme, creșterea abruptă și arbitrară a deficitului bugetar, renunțarea la taxe și impozite aplicate corporațiilor, refuzul aplicării legii pentru majorarea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor profesorilor arată ticăloșia, demonstrarea neputinței și incompetenței guvernării liberale”, a declarat Doina Federovici.

 

 



 

 

Senatorul botoșănean din fruntea PSD le-a transmis social-democraților prezenți în sală că organizarea alegerilor anticipate este doar încercarea PNL de a fugi de alegerile la termen din toamnă pe care le-ar putea pierde la fel ca pe cele din 2016. 

Federovici a catalogat încercarea de a organiza alegeri anticipate drept ”cea mai mare înșelătorie a ultimilor 30 de ani”. 

”Din păcate PNL a vrut doar puterea, însă factura iresponsabilității lor va fi plătită de noi toți, de toți românii. PNL poartă întreaga responsabilitate pentru haosul în care aruncă țara. Știți foarte bine, PSD a câștigat guvernarea prin alegeri, nu prin jocul de culise. Românii au votat un program de guvernare și am avut rezultate. Am fost pe locul doi la creșterea economică în Europa, am dublat salariul minim, am crescut pensiile și am început mari proiecte de investiții pe care, acum, PNL ori le subfinanțează, ori le anulează. PNL a venit la putere pe ușa din dos, doar cu lozinci, nu au niciun fel de program, nu au nicio idee. PNL pune la cale cea mai mare înșelătorie a ultimilor 30 de ani, vor să arunce românia într-o aventură politică a anticipatelor, doar pentru a se menține la putere și ulterior să aplice programe dure de austeritate fără să se mai teamă de votul românilor. Ei nu guvernează pentru interesul cetățenilor, ci pentru propriul interes electoral. Anticipatele este egal cu austeritatea. Alegerile la termen ar putea însemna pentru PNL un dezastru comparabil cu cel din 2016”, a concluzionat Doina Federovici.