Politică

Țurcanu spulberă tensiunile din PNL: ”Șoptică este candidatul la CJ susținut de București. Șotică rămâne președintele PNL”

După atâția ani, în spațiul public tot Florin Țurcanu este cel care pare să dea ora exactă în PNL Botoșani, deși acum conduce filiala ALDE Botoșani.

Cine va candida la președinția Consiliului Județean din partea PNL? Cine va conduce PNL la Botoșani în continuare?

Florin Țurcanu, fost președinte al PNL, susține că a discutat cu conducerea centrală a liberalilor și că acest aspect este deja tranșat.

 

 



 

 

”Ca să clarificăm, îmi asum ca să închidem un subiect tabu care a măcinat zona PNL. Personal am avut discuții cu colegi din conducerea PNL de la București și vă transmit mesajele pe care le-am primit: Costel Șoptică rămâne președintele PNL, Costel Șoptică este susținut pentru candidatura la președinția Consiliului Județean și el este omul care trebuie să coordoneze această echipă la victorie. Acest lucru m-a pus și pe mine în situația de fapt pentru că nu puteam eu să susțin o echipă împotriva voinței PNL. Eu mi-am dorit să fac o majoritate cu PNL-ul dar să mă clarific să știu și cu cine trebuie să discut pentru că erau fel de fel.

În momentul de față Șoptică este candidatul la președinția CJ susținut de București și ne-am asumat asta și îl susținem pentru o majoritate la CJ”, a declarat Florin Țurcanu.

 

 

 

 

 

În luna decembrie din 2019, Țurcanu susținea cu tărie că nu poate fi Costel Șoptică liberalul care să candideze la președinția CJ pentru că nu are susținerea primarilor și a multor membri PNL.

 

Atunci, Țurcanu anunța susținerea pentru deputatul Cristian Achiței pentru această candidatură.