Politică

USR Botoșani și PLUS Botoșani, mulțumiri botoșănenilor. Cioloș: ”Așteptările în Botoșani sunt mari”

Alianța 2020 USR PLUS le mulțumește votanților și voluntarilor, observatorilor și delegaților care s-au implicat, pe 26 mai, în procesul de votare.

Ați reușit să dați un semnal nu doar României, dar și întregii Europe că societatea civilă rescrie viitorul politic atât la nivel național, cât și european.

Alianța 2020 USR PLUS a reușit datorită vouă, susținătorilor noștri, nu doar să scoată un rezultat foarte bun, dar și să dea o nouă speranță tuturor românilor că se poate: că se poate construi o Românie fără hoție, fără sărăcie și fără dezbinare.

 

 



 

USR Botoșani și PLUS Botoșani transmit tuturor locuitorilor județului care au votat Alianța 2020 USR PLUS mulțumiri pentru încrederea pe care au acordat-o celei mai tinere și mai dinamice forțe de pe scena politică românească. Un mesaj special de recunoștință se îndreaptă către votanții USR PLUS din Botoșani, care — prin mobilizarea și votul lor — au adus Alianța 2020 pe locul trei în topul preferințelor. Este o victorie deosebit de importantă pentru filiala jdețeană și filialele locale USR și PLUS din Botoșani, care au luptat în acești ultimi doi ani pentru construirea unui bazin electoral solid, dinamic, mobilizat și conștient de valoarea crucială a votului pentru democrație.

Alianța 2020 USR PLUS – Botoșani mulțumește și tuturor botoșănenilor care s-au prezentat la Referendumul pentru justiție și au votat DA pentru un stat de drept corect și responsabil și DA pentru o clasă politică și administrativă curată. Electorii din județ au dat dovadă de discernământ și simț critic, de implicare prin vot și responsabilitate, refuzând să fie manipulați grosolan de forțele politice locale.

Victoria electoratului de dreapta și de centru-dreapta în plan județean și la nivelul municipiului arată într-un mod cât se poate de clar că vremea politicii PSD și a acoliților săi a trecut. Botoșani și România demonstrează acum maturitate politică: prin votul de la alegerile europarlamentare și de la referendum, cetățenii au condamnat în mod solemn corupția, cârdășia din plan politic și administrativ, capturarea instituțiilor în interes personal și de grup, dar și umilitoarea și dezastruoasa incompetență politică a guvernării PSD-ALDE.

 



 

 

Clasarea pe locul trei la nivel județean și pe municipiu, pentru Alianța 2020 USR PLUS se datorează atât politicii dinamice și mobilizatoare a celor două partide care compun Alianța 2020, dar și implicării constante și temeinice a membrilor, voluntarilor și simpatizanților USR și PLUS în plan local și județean. Munca lor de mobilizare a electoratului din perioada de pre-campanie și campanie și mai ales dialogul constant cu oamenii, în stradă, cu prilejul strângerii de semnături pentru inițiativele cetățenești „Fără penali în funcții publice” și „Oameni noi în politică” au dus la aceste rezultate excelente. Este o victorie care ne onorează și ne obligă să continuăm lupta pe care am început-o pentru o Românie reprezentată, guvernată și administrată cu profesionalism, onestitate și responsabilitate.

Am reușit să câștigăm încrederea județelui care, până acum, era de partea PSD. Și asta, doar cu ajutorul vostru! Al celor care nu au dorit să stea deoparte și al celor care au ales să se implice. V-ați implicat pentru schimbarea și reconstruirea României și pentru asta vă mulțumim!

Munca pe care o avem de făcut în următoarele zile pornește de la fundația acestei țări. Modul în care s-a făcut politică în ultimii 30 de ani nu își mai are loc în următoarea configurație politică. Vă așteptăm alături de noi să punem premisele unui nou început. Mai bun pentru România și mai bun pentru noi toți! Vino alături de noi! împreună putem reuși și numai împreună vom putea învinge!

 

 



 

„Felicit echipele partidelor PLUS și USR din județul Botoșani pentru rezultatele foarte bune obținute după o muncă de câteva luni și le mulțumesc voluntarilor care au ajutat Alianța 2020 USR PLUS. Am fost, în campania electorală, în municipiul Botoșani și am simțit că lucrurile se schimbă în bine, că cetățenii s-au săturat de minciună și incompetență, iar promisiunile nu mai sunt suficiente ca să câștigi voturi. Așteptările în județul Botoșani sunt mari și ne vom pregăti ca cetățenii din această comunitate să fie reprezentați așa cum merită în Parlamentul European, dar să aibă și posibilitatea să aleagă oameni competenți la alegerile care urmează“, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Comunicat de presă transmis de

Andrei Dranca 

Președinte Uniunea Salvați România Botoșani

 

Magda Oleniuc

Coordonator PLUS Botoșani