Politică

Un europarlamentar dă de pereți cu TOȚI cei care au condus România: au preferat să proiecte mici în multe localități în locul autostrăzilor și rețelei feroviare cu trenuri de mare viteză

Rarisim! Un europarlamentar a criticat toți liderii politici care au condus România în ultimii 30 de ani și care au avut puterea de decizie în ceea ce privește politicile de dezvoltare a țării.

Aflată într-o vizită la Botoșani, europarlamentarul Renate Weber a spus că una dintre marile greșeli ale tuturor partidelor care au fost la guvernare este aceea că au preferat să atragă fondurile europene cu proiecte mici de dezvoltare în lipsa unor strategii pe termen lung.

Astfel, Weber îi acuză pe cei care au avut sau încă au puterea că au preferat să facă proiecte mici în multe localități, pentru a câștiga voturi, în locul unei dezvoltări sănătoase a României prin construirea de autostrăzi și rețele feroviare pentru trenuri de mare viteză.

 

 

 

”Cu riscul să supăr foarte multe persoane, sunt importante și proiectele prin care se fac aducțiuni de apă, cămine culturale, dar dacă noi în România în loc să aducem fonduri europene pe proiecte mici am fi avut niște planuri mari, dacă ar fi fost înțelegere la nivelul clasei politice pentru ca banii să vină în proiectele de infrastructură rutieră mare, infrastructură feroviară, am fi salvat și mediul, am fi adus și bunăstare, am fi avut o altă economie”, a declarat Renate Weber, europarlamentar ALDE.

 

Întrebată dacă printre cei vinovați este și Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, pentru perioada cât a fost premier al României când era și președinte al PNL, Renate Weber a reîntărit afirmația că toți sunt vinovați pentru că nu au reușit să pună interesul României mai presus de jocurile politice de moment, astfel încât să existe consens pentru anumite strategii de dezvoltare durabilă.

 

 

 

 

ABC-CON International