Politică

Comunicat: Dorim să mulţumim celor 261 de deputați care au votat “PENTRU” AUTOSTRADA UNIRII – IASI – TÂRGU MUREȘ

Comunicat de presă ALDE Botoșani:

Felicitări, parlamentarilor ALDE pentru perseverență! Dorim să mulţumim celor 261 de deputați care au votat “PENTRU” AUTOSTRADA UNIRII – IASI – TÂRGU MUREȘ.

 

Astăzi, 7 noiembrie 2018, Camera Deputaţilor a adoptat cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş – Autostrada Unirii. Autostrada poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile europene structurale şi de investiţii şi este responsabilitatea autorităţilor române să pregătească un proiect în aceste sens.

Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Tîrgu Mureş.

 

 

loading…

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare  pentru acest obiectiv de investiții.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

 

Vicepreședintele ALDE Varujan a anunțat, miercuri, în plen, că parlamentarii liberal-democrați din Moldova nu vor vota legea bugetului de stat pe 2019 dacă în proiect nu este inclusă finanțarea pentru Autostrada Unirii.

„Eu nu fac amenințări, dar pentru parlamentarii ALDE din Moldova, prezența acestui obiectiv în legea bugetului este o condiție obligatorie ca noi să votăm legea bugetului pe 2019.

Vosganian a precizat că deși guvernul mărește salariile și pensiile, opinia publică a început să judece guvernările „după kilometrul de autostradă. Vă previn că, fără să fie o psihoză, opinia publică a început să judece totul după kilometrul de autostradă”, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, Varujan Vosganian.

 

 


 

ABC-CON International