Politică

Doina Federovici: „Organizația din Botoșani și primarii PSD din județ s-au delimitat categoric de declarațiile deputatului Răzvan Rotaru”

Președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, a reacționat prompt la afirmațiile recente ale deputatului PSD Răzvan Rotaru care a afirmat că lidera social-democraților botoșăneni nu ar avea mandat din partea organizației județene ca să îl susțină pe președintele PSD Liviu Dragnea.

 

„Domnul Rotaru habar nu are ce mandat am eu pentru că nu a mai fost la partid din 15 iunie, când a ținut ultima conferință în care și-a atacat proprii colegi din organizația municipală Botoșani. Dacă ar fi venit la ultima ședință a Comitetului Executiv Județean ar fi aflat că toți cei prezenți, nu doar primarii PSD din Botoșani, s-au delimitat categoric de declarațiile sale împotriva conducerii PSD. Deci înainte de a-și da cu părerea care este poziția organizației noastre îl invit să se uite pe harta orașului pentru a își aminti unde este sediul nostru de partid”, a declarat senatorul Doina Federovici, care a subliniat că deputatul Rotaru a lipsit de ultimele patru întâlniri de partid, respectiv la ultimele două comitete executive județene, la o ședință de birou permanent județean și la ședința biroului permanent municipal.

 

 



 

Lidera PSD Botoșani a reamintit faptul că la ultima întâlnire, membrii comitetului executiv județean au votat în unanimitate ca toți parlamentarii PSD Botoșani să respecte deciziile conducerii centrale a PSD, să înceteze disensiunile din partid și să susțină în Parlament realizarea programului de guvernare. „Au fost patru decizii luate în unanimitate de membrii CEX Botoșani – una dintre ele era delimitarea de declarațiile deputatului Răzvan Rotaru care formulase atunci, la fel ca acum, mai multe acuzații împotriva PSD și a conducerii centrale. De asemenea, tot în unanimitate s-a votat ca toți parlamentarii PSD să susțină conducerea partidului și deciziile acesteia privind votul din Parlament. Eu acționez în a baza acestor decizii foarte clare stabilite de primarii PSD din Botoșani și de ceilalți membri CEX județean. Acesta e mandatul meu”, a explicat Doina Federovici.

 



 

 

Printre cele mai vocale voci care s-au ridicat împotriva deputatului Răzvan Rotarul au fost primarii celor mai mari localități din județ coduse de reprezentanții PSD, respectiv primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, primarul orașului Săveni, Relu Tîrzioru și primarul comunei Vorona, Ștefan Aurel. Cei trei au spus că „este inadmisibil ca membrii aceleiași echipe să se poziționeze ostil față de partid” punând în pericol realizarea promisiunile pe care aleșii locali le-au angajat în fața alegătorilor.

 

 

Totodată, Doina Federovici a făcut apel la unitate către liderii centrali ai partidului, subliniind că PSD Botoșani este o organizație puternică, care s-a plasat mereu pe locurile fruntașe în alegeri. „Muți ani la rând PSD a obținut rezultate foarte bune aici în Botoșani, pentru că primarii și reprezentanții organizației noastre i-au convins pe botoșăneni că o guvernare PSD le va aduce o viață mai bună. Fac apel la liderii de la centru să țină seama de încrederea pe care au primit-o din partea botoșănenilor și de munca primarilor din Botoșani. Fac apel la colegii mei din partid să punem capăt urgent disputelor și să fim uniți pentru realizarea programului de guvernare și pregătirea alegerilor de anul viitor”, a precizat lidera PSD Botoșani.

 

loading…