Politică

Deputatul Budăi: Economia crește sănătos. Puterea de cumpărare a românilor a crescut. Investițiile sunt în creștere

România, paradis economic! Așa este prezentarea făcută de deputatul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei Buget Finanțe Bănci din Camera Deputaților, economiei româniei și situației financiare a românilor.

În termeni generali, parlamentarul de Botoșani a anunțat că țara o duce extrem de bine, că are o creștere economică mai mult decât sănătoasă și că nu este bazată pe consum, ci pe creștere, românii au mai mulți bani în buzunare și că puterea lor de cumpărare este mai mare, scumpirea utilităților și a carburanților nu a afectat în niciun fel starea economică a românilor și locurile de muncă unde lefurile sunt mari le găsim peste tot.




”Dacă în 2017 ne-am axat pe creșterea salariilor, în al doilea an de guvernare ne axăm pe creșterea investițiilor. Creșterea economică este una bazată pe creșterea producției industriale, nu pe consum cum declară opoziția. Avem o creștere a investițiilor de 288% la începutul acestui an. Anul trecut am autorizat toate autoritățile de management, subvențiile în agricultură se dau în avans, de asta plus 288%, au intrat pe flux investițiile. Datoria guvernamentală a scăzut de la 37,6 la 34,2%, deci statul se împrumută mai puțin. ROBOR nu este neapărat o problemă unde poate interveni Guvernul foarte mult. BNR poate controla lichiditatea în piață. În prima parte a anului s-au creat 107.000 noi locuri de muncă… scumpirea carburanților a avut o influență infimă în rata inflației… puterea de cumpărare a românilor a crescut în medie cu 12%”, a declarat Marius Budăi.