Inginerul piscicol Diadem Atodiresei produce 1.000 de tone de peşte de acvacultură în două ferme piscicole din Iaşi şi Botoşani şi vinde în băcănii preparate sub brandul „Bunătăţi de la Iaz“
Inginerul piscicol Diadem Atodiresei, proprietarul companiilor Rompescaris şi Pirania, produce anual 1.000 de tone de peşte de acvacultură în două ferme piscicole din Iaşi şi Botoşani. Pentru a adăuga plusvaloare, familia a dezvoltat şi o mică secţie de procesare, unde pregăteşte preparate din peşte sub brandul „Bunătăţi de la Iaz”, care se vând în băcănii.
Peştele este vândut în toată regiunea Moldovei, iar compania are contracte cu marile hipermarketuri, de la Auchan la Carrefour dar şi cu pescăriile locale.
Antreprenorul vinde şi produse din peşte sub brandul „Bunătăţi de la Iaz”, toată familia extinsă fiind implicată în acest business.
Sora şi soţia inginerului piscicol se ocupă de distribuţie iar fiica de produse tradiţionale, realizate după reţetele mamei şi bunicii. „Avem o bucătărie ca la bunici de fapt, unde producem zacuscă de peşte cu ardei şi zacuscă de peşte cu ciuperci. Zacusca de peşte cu ardei este un produs atestat tradiţional. Mai avem pasta de novac şi de crap şi peştele afumat şi marinata de peşte”.
INTEGRAL pe zf.ro