Economic

Autostrada Unirii A8: Nurol rămâne câștigătoare la licitației pentru secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

Noi pași spre realizarea Autostrăzii Unirii, A8, prin care și Botoșani va fi conectat la Vest.

Curtea de Apel București a întors miercuri, 31 ianuarie, decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care admisese, la jumătatea lunii decembrie 2023, contestația depusă de Strabag la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului a Autostrăzii Unirii. Prin urmare, în funcție de motivarea instanței, CNAIR ar putea demara procedurile pentru încheierea contractului.

Cursă contracronometru pentru salvarea finanțării asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență în vederea construirii secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, în lungime de 24,4 km. După CNAIR a tergiversat timp de mai multe luni desemnarea câștigătorului licitației, pe care l-a desemnat în cele din urmă abia la începutul lunii noiembrie 2023, cazul a ajuns să fie tranșat în instanță.

Inițial, la jumătatea lunii decembrie 2023, Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația firmei Strabag. Nemulțumită de verdict, Nurol a atacat mai departe Curtea de Apel București, care i-a dat miercuri câștig de cauză. Acum, CNAIR urmează să analizeze motivarea instanței, iar în funcție de prevederile acesteia, ar putea trece la semnarea contractului.

Estimat la aproape 3 miliarde lei, fără TVA, acesta prevede 6 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuția lucrărilor. Prin urmare, în într-un scenariu super optimist, lucrările ar putea fi finalizate până la finele lunii august 2026, termenul limită pentru decontarea banilor prevăzuți în PNRR.

Integral pe mainnews.ro