Economic

Investiție privată de 26,8 milioane lei pe malul Prutului. CJ a dat autorizația de construcție în decembrie 2023

O comună de pe malul Prutului va fi prima care va avea și un parc eolian din județ.

Consiliul Județean Botoșani a emis în luna decembrie 2023 trei autorizații de construcție pentru investiția totală de 26,86 milioane lei și a încasat deja taxe de 268.000 lei.

Este vorba despre un parc fotovoltaic format din 18 turbine eoliene care va fi construit în comuna Mitoc.

Autorizațiile au fost obținute de: IWE Botoșani SRL – SC Internațional Wind Energy Botoșani pentru construirea a 7 turbine eoliene, drumuri de acces, stație de subtransformare, asigurare utilități, organizare de șantier; IWE Mitoc SRL-SC internațional Wind Energy Botoșani – construire 5 turbine eoliene, drumuri de acces, utilități; IWE Săveni SRL-SC internațional Wind Energy Botoșani, construire 6 turbine eoliene, drumuri de acces, asigurare utilități.

Autorizațiile de construcție au o valabilitate de 12 luni, iar termenul de execuție este de 24 luni de la data începerii.

În județul Botoșani sunt mai multe proiecte private de investiții foarte mari, cu mult peste ce va începe la Mitoc, doar că se așteaptă investiția în construirea liniei aeriene de 400 kV dintre Suceava-Botoșani-Bălți, care va avea o lungime de 138 kilometri și care va putea primi energia produsă de le viitoarele proiecte dezvoltate în județ.