Agricultură Economic Știri locale

Senatorul Lucian Trufin anunță deschiderea unei sesiuni de finanțare AFIR pentru exploatațiile zootehnice

Senatorul Lucian Trufin aduce la cunoștința fermierilor oportunitatea de finanțare oferită de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în sectorul zootehnic. În această lună, va fi lansată intervenția DR-20 pentru Investiții în sectorul zootehnic, o inițiativă semnificativă menită să contribuie la modernizarea și sporirea competitivității fermelor agricole din România.

Această sesiune de finanțare, cu o alocare totală de 224.610.728 de euro, vizează fermierii crescători de animale interesați să își echipeze exploatațiile cu utilaje, construcții și echipamente agricole noi. Intervenția DR-20 va fi activă începând cu data de 20 decembrie 2023, de la ora 9:00, și se va încheia pe 30 aprilie 2024, oferind astfel o fereastră generoasă pentru depunerea proiectelor.

„Inițiativa reprezintă o oportunitate excepțională pentru fermierii noștri de a obține sprijin financiar destinat modernizării exploatațiilor zootehnice. Prin accesarea acestor fonduri, fermierii au șansa de a-și îmbunătăți substanțial exploatațiile, consolidându-și astfel poziția pe piața europeană și sporind sustenabilitatea pe termen lung a afacerilor lor agricole„, afirmă senatorul Trufin.

Intervenția DR-20 Investiții în sectorul zootehnic se va structura în cinci componente distincte, fiecare având alocate bugete specifice pentru sectoarele bovine, suine, ovine-caprine, păsări de curte și alte animale de fermă, inclusiv găini ouătoare. Valoarea maximă a finanțării acordate per proiect poate atinge suma de 2.000.000 de euro, beneficiind de un suport public nerambursabil de până la 65% din costurile eligibile.

Senatorul Trufin încurajează fermierii să capitalizeze pe această oportunitate, atrăgând atenția asupra faptului că cererile de finanțare vor depăși, cel mai probabil, bugetul disponibil. Prin urmare, fermierii sunt sfătuiți să se pregătească temeinic și să depună proiectele lor imediat după deschiderea sesiunii.

Informații suplimentare se găsesc pe site-ul AFIR sau pot fi furnizate direct agenția pentru asistență în procesul de pregătire și depunere a proiectelor lor.