Economic

Electrocontact, pierderi de 94.693 lei în primele nouă luni din 2023. Consiliul de Administrație acuză nivelul mare al taxelor locale

Consiliul de Administrație al SC Grupul Industrial Electrocontact SA Botoșani, companie listată la Bursa de Valori București, a anunțat rezultatele după primele nouă luni din 2023, iar acestea au adus pierderi companiei care are ca obiect de activitate închirierea de imobile.

Cu venituri totale de 376.445 lei, Electrocontact a avut cheltuieli totale de 471.138 lei, ceea ce au adus o pierdere de 94.693 lei.

”Rezultatul negativ înregistrat în trimestrul III 2023 se datorează în principal nivelului ridicat și în continuă creștere al impozitelor și taxelor locale, iar pe de altă parte nedistribuirii liniare a veniturilor pe tot parcursul anului”, precizează CA-ul Grupului Industrial Electrocontact SA.

Deși a reușit la începutul trimestrului patru să mai aducă un chiriaș în vastele spații deținute, Electrocontact va fi ”lovită” în 2024 de creșterea de aproape patru ori a taxelor locale pe imobile deoarece a fost încadradă la companiile care nu își îngrijesc spațiile deținute.

Astfel, Primăria Botoșani a aplicat această creștere de taxe care își va face efectele de anul viitor, urmând să ducă la o creștere de la vreo 200.000 lei la aproape 800.000 lei anual volumul impozitelor pe care Electrocontact le datorează municipalității pentru clădirile din proprietate.

ABC-CON International