Economic

Vestra Botoșani a investit 380.000 euro în standuri de metrologie autonomeVestra anunță o investiție de 380.000 de euro în standuri de metrologie autonome. Standul de metrologie autonomă este utilizat atât pentru verificarea contoarelor de apă rece sau caldă, cât și pentru verificarea energiei termice utilizate în domeniul fiscal (contoare în baza cărora se facturează consumurile pentru utilizatorii finali).Acesta are capacitatea de a măsura debite de ordinul câtorva litri pe oră, oferind, în același timp, date extrem de precise, comparativ cu majoritatea instalațiilor obișnuite ce măsoară debite de ordinul zecilor sau sutelor de litri, rezultatele acestora fiind influențate cu ușurință de diverși factori. De asemenea, instalația este complet automată, iar operațiunea de verificare se efectuează doar cu o minimă intervenție.

Astfel, în baza datelor măsurate, buletinele sunt emise automat, preluând întreaga activitate logistică. Nu în ultimul rând, sistemul software nu permite modificarea rezultatelor procesului de verificare, ceea ce asigură acuratețea datelor și elimină erorile umane.

”În contextul unei evoluții efervescente pe piața utilităților și a echipamentelor de automatizare din ultimii ani, dar și a estimărilor noastre de creștere pentru 2023, planurile de investiții vizează continuarea dezvoltării portofoliului nostru prin contractarea de noi proiecte, dar și prin investiții concentrate pe achiziționarea echipamentelor de automatizare pentru smart cities. În linie cu strategia de dezvoltare a companiei, am achiziționat patru standuri de verificare metrologică pe care le-am amplasat la sediul Vestra din Cătămărești-Deal, județul Botoșani. Instalația achiziționată este automată, singura intervenție având loc doar la montarea și demontarea contoarelor de pe instalație.”Vlad Iftime, Managing Partner Vestra

SURSA: Revistabiz.ro

ABC-CON International