Economic Știri locale

Un german a cerut certificat de urbanism pentru a transforma Conacul Guranda în pensiune agoturistică, restaurant și centru SPA

Consiliul Județean Botoșani a eliberat în ianuarie un certificat de urbanism pentru un proiect prin care un conac monument istoric ar putea fi transformat în pensiune cu restaurant și centru SPA.

Cetățeanul german Malfatti Benjamin Nino, din Berlin, a obținut în ianuarie 2023 prelungirea Certificatului de Urbanism din 2021 pentru Reabilitarea, modernizarea și extinderea cu schimbare de funcțiune de agro-turism, spații cazare, restaurant, centru SPA, amenajare parc la conacul Alexandrescu Guranda.

Primarul Vasile Sasu a declarat că săptămâna trecută, proprietarul a cerut ca Primăria să anunțe oficial dacă își exercită dreptul de preempțiune.

”Săptămâna trecută ne-au cerut un document prin care să declarăm dacă ne exercităm sau nu dreptul de preempțiune asupra acestei proprietăți, iar noi am anunțat că nu îl vom exercita. Eu știu că ei vor să îl vândă în continuare”, a declarat Vasile Sasu.