Economic Visit Botoșani

Firmele din toată Moldova își pot trimite angajații să se relaxeze la Cornișa AquaPark&Sports fără să plătescă impozite statului



Cel mai mare parc de agrement din regiunea Moldovei, Cornișa AquaPark&Sports, se poate transforma în centru de atracție pentru salariații companiilor private care vor să ofere bonusuri salariale în vederea fidelizării angajaților. O facilitate fiscală aprobată în ianuarie 2023 permite angajatorilor să ofere noi beneficii salariale angajaților fără ca pentru acestea să se mai plătească și impozite. Iar parcul Cornișa din Botoșani deține toate facilitățile care se încadrează în prevederile legale pentru care se pot plăti abonamente care să nu fie purtătoare de taxe, respectiv bazine de înot, acoperite și în aer liber, terenuri de sport, sală de fitness, patinoar cu singura pistă de curling din toată zona de Nord a României, zonă SPA.

Spre exemplu, toate companiile din sectorul IT prezente în Iași ar putea oferi ca bonus angajaților și colaboratorilor un abonament la Cornișa AquaPark&Sports fără să mai plătească și impozite pentru acest beneficiu salarial menit să fidelizeze angajații.

”Pentru că ne dorim să fim mai aproape de clienți și mai creativi în propuneri vă facem cunoscut faptul că prin Legea nr. 34/12.01.2023 se completează lista beneficiilor salariale cu tratament fiscal favorabil pe care angajatorii le pot oferi salariaților.

Direcția Pentru Sport și Agrement prin Cornișa AquaPark&Sports este unul din furnizorii a cărui activitate este încadrată la codul CAEN 9311 – Activități de administrare baze sportive și de agrement – și poate oferi angajatorilor pentru a motiva angajații și/sau completa oferta salarială, abonamente la Piscină, Patinoar, Terenuri Sport. Contravaloarea abonamentelor suportate de angajator pentru angajaţii proprii va fi scutită de impozit pe venit și contribuții sociale în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare angajat”, se precizează pe pagina de Facebook a Cornișa AquaPark&Sports.