Administrație Economic

Județul Botoșani revine pe ruta comercială cu Ucraina: se redeschide Vama RacovățGuvernul a decis redeschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România – Diakivţi, Ucraina.

„Acest act normativ prevede deschiderea unui punct de trecere a frontierei care era închis de 13 ani aproape, neîndeplinind în toată această perioadă cerinţele necesare pentru un punct de trecere a frontierei externe. Acest Punct se va deschide pentru traficul internaţional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, inclusiv autobuze, inclusiv cu marfă, cu program de funcţionare permanent. (…) Operaţionalizarea acestui Punct de trecere a frontierei de stat se va realiza gradual, într-o primă etapă urmând să fie deschis pentru trecerea camioanelor fără încărcătură şi a cisternelor cu combustibil şi, apoi, în funcţie de condiţiile de infrastructură, şi pentru alte tipuri de vehicule şi de mărfuri”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor, vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliţia de Frontieră.

Vama Racovăț se află pe teritoriul comunei Pomârla, iar Guvernul s-a angajat să modernizeze atât drumurile dinspre Dorohoi spre Pomârla-Vama Racovăț, cât și între Vama Racovăț și Vama Rădăuți Prut, cu Republica Moldova.

ABC-CON International