Economic

O fostă ziaristă a deschis un atelier hand-made în care produsele unicat sunt decorate cu foiță de aur



Când pasiunea și talentul se întâlnesc într-un suflet frumos, se naște ceva ce înfrumusețează totul în jur, de la lucruri la oameni. Așa este și cazul Alinei Caliniuc, jurnalista care a renunțat la gazetăria pentru hand-made și care a dus arta decorării manuale la un cu totul alt nivel!

De aproape 8 ani, Alina Caliniuc a lăsat jurnalismul pentru a se dedica exclusiv produselor unicat decorate hand-made care au ajuns de la Vatican, Anglia, Germania, Statele Unite ale Americii și au făcut renume bun Botoșaniului și țării.

Sâmbătă, 21 ianuarie, Alina Caliniuc a inaugurat în Botoșani atelierul&academie Agnes Design, pe strada Vârnav, în spatele Parcului ”Mihai Eminescu”.

Cănițe, statuete, vaze, tăvițe, veioze, toate unicat, decorate hand-made cu foiță de aur, de cea mai bună calitate, toate acestea sunt lucrate de Alina Caliniuc în atelierul Agnes Design.  

Alături de familie, prieteni și clienți, vizibil emoționată, Alina Caliniuc a povestit despre ceea ce înseamnă hand-made-ul pentru ea și cât de mult muncește la decorarea unui produs.

”Vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi alături de mine. Pentru mine și familia mea este o zi specială astăzi. Mi-am dorit mult să am un punct fizic să puteți să mă vizitați. Atelierul meu de până acum era de 10 ori mai mic. Multe persoane mă întreabă, tu iei o cană, lipești o poză și o dai mai departe? Am spus că nu! Cana pe care o lucrez eu este din sticlă transparentă pe care eu vin și aplic foiță de aur, vopsea. O cană are până la 11 straturi de vopsea cu lac, durează undeva la 10 zile realizarea ei. Nu se poate face de astăzi pe mâine. Nu lipesc fotografii pe căni, sunt lucrate cu o tehnică specială, ca să reziste și la mașina de vase. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, vă mulțumesc pentru tot”, a spus Alina Caliniuc în față prietenilor care au venit la inaugurarea Agnes Design.

Cunoscută pentru minunile pe care le face și produsele unicat decorate cu foiță de aur, Alina Caliniuc a avut alături la inaugurare și pe Gabriela și Kostas Tatarakis, reprezentanții firmei GTatarakis Impex, unic importator al produselor fabricii Maxi Décor din Grecia.

Alina Caliniuc a spus că are deja o colaborare de aproape 5 ani cu importatorii Maxi Décor.



”O privesc pe Alina și îmi amintesc cum eram noi în urma cu 5 ani. Pofta de muncă și entuziasmul ne țineau în priză 24 din 24. Acum, după 5 ani de Gtatarakis în România, ne bucurăm și suntem mândri să asistăm la deschiderea atelierului și magazinului de artă Agnes Design unde iubitorii de artă, de frumos pot găsi atât creații unice, cât și produsele cu care Alina lucrează de câțiva ani buni. Încrederea investită de ea în noi i-o transferăm  și o garantăm prin prezența noastră aici, lăsând mărturie aceste produse minunate, toate sub semnul Maxi Decor pe care îl regăsiți pe acest panou. A fost colțul pe care artizanele noastre îl foloseau ca fundal la fotografiile de grup. De azi, el se va regăsi și în acest spațiu plin de culoare și energie creativă pe care Alina l-a gândit și făurit. Și intuiția îmi spune că va deveni locul preferat pentru sesiunile foto ale celor care îi vor trece pragul. Îți dorim să abunzi în poftă de a crea, idei și oameni care să rezoneze cu tine, sănătate și putere să continui să faci ceea ce îți place cu adevărat!”, a declarant Gabriela Tatarakis.

Inaugurarea Agnes Design a fost îndulcită de tort și prăjituri de la Oti, vinuri atent alese de somelierul Daniel Haidarli de la Artech Wine, platouri deosebite de la Casa Lux, iar totul a fost imortalizat prin fotografii și video realizate de talentații soți Ramona și Bogdan Todireanu, de la RBT Media.

Duminică, 22 ianuarie, la Agnes Design a fost organizat primul curs de hand-made din Botoșani, Alina Caliniuc fiind trainer acreditat al produselor Maxi Décor, printre cursante fiind artiste locale din Botoșani și Dorohoi.

Vor urma noi cursuri cu diferite tehnici hand-made atât pentru adulți, cât și pentru copii, toate la AGNES DESIGN, pe strada Vârnav, în spatele Parcului „Mihai Eminescu” din Botoșani.