Economic

Stația de transformare de la Dorohoi va fi modernizată de Delgaz Grid pentru a prelua energie ”verde”Nemții de la Delgaz Grid investesc în modernizarea stației de transformare Dorohoi pentru ca aceasta să poată prelua energie produse din surse regenerabile. Asta înseamnă și încurajarea investițiilor în parcuri eoliene și fotovoltaice de mari capacității în zona municipiului Dorohoi.

Delgaz Grid va organiza pe 27 februarie o licitație cu o valoare totală de 60,4 milioane lei în modernizarea stațiilor de transformare care ar putea capta energia produse din surse regenerabile din județele Botoșani și Suceava. Investiția care vizează direct județul Botoșani este de 38,4 milioane lei.

Prin această investiție se va realiza „la cheie” lucrările pentru „Modernizare stații de transformare din gestiunea delgaz grid în scopul preluării energiei electrice produse din surse regenerabile în condiții de siguranță a funcționării la SEN – stațiile Siret, Bucecea, Dorohoi”.

Modernizarea liniei Rădăuți-Vicov are ca scop preluarea viitoarelor cantități de energie produse de proiectele care vor fi dezvoltate în nordul județului Botoșani.

Dacă modernizarea stației de la Bucecea vizează viitoarele turbine eoliene și parcuri fotovoltaice din zona Bucecea-Vlădeni-Mihai Eminescu, cele de la Dorohoi și Siret au ca țintă proiectele anunțate în nordul județului, Păltiniș-Viișoara, Dersca-Lozna.

ABC-CON International