Administrație Economic Știri locale

Trei botoșăneni implicați în atragerea unei investiții străine în producția de fertilizatori utilizați în agricultură



Trei botoșăneni, un om de afaceri, un senator și un secretar de stat, au facilitat o întâlnire între un investitor străin și autoritățile centrale care ar putea duce la o investiție străină în producția în România a fertilizatorilor.

Este vorba despre omul de afaceri Tiberiu Aparaschivei, senatorul Lucian Trufin și Angel Călin, secretar în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

La propunerea domnului Tiberiu Aparaschivei, un botoșănean de succes cu afaceri în străinătate, am intermediat o întâlnire între reprezentanții Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și domnul Omar Osman, un inginer care are soluții inovatoare in industria fertilizatorilor utilizați în agricultură, având intenția de a dezvolta investiții în țara noastră. A fost primul dialog purtat într-un cadru oficial cu autoritățile române, iar prezentarea investitorului s-a bazat evaluarea impactului afacerii în dezvoltarea agriculturii autohtone”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

Din delegația Ministerului Antreprenoriatului a făcut parte și botoșăneanul Angel Călin, secretar de stat, dar și Tudor Andreescu, șeful Direcției de Investiții Străine, și consilierul Cristina Cocîrlă, care au analizat cu atenție propunerea și au prezentat schemele de sprijin existente.

”Bazându-mă pe expertiza domnului Osman, concluzionez că investiția le-ar asigura fermierilor români accesul la produse performante, realizate după ani de studiu, care să le sporească producția. Vor urma mai multe etape procedurale până la concretizarea demersului, însă ideea a fost primită cu deschidere. România trebuie să susțină expansiunea mediului de afaceri pentru accelerarea economiei, iar investițiile din exterior sunt binevenite când produc efecte pozitive pe plan intern”, a completat senatorul Trufin.